Helsingin paras pizza – näin teet sen kotona!

Huomenta Suomen Makuja-osiossa maisteltiin Helsingin parhaaksi rankattua pizzaa.

Ravintoloitsija ja ruokataiteilija Antto Melasniemi loihti viime viikolla Huomenta Suomen Makuja-osiossa muun muassa mehevää kalapataa sekä siitepölyä sisältävää vihersmoothieta. Näiden herkkujen lisäksi Melasniemi paljasti myös Helsingin parhaaksi pizzaksi nimetyn sienipizzansa salat.

Antto Melasniemen sienipizza äänestettiin Helsingin parhaaksi pizzaksi Nytin lukijoiden ja kriitikoiden toimesta. Lukijat saivat ensin ehdottaa suosikkipizzojaan, joista asiantuntijaraati valitsi kymmenen suosituinta testiin. Melasniemen luotsaaman Putte's pizzan Fungi eli sienipizza vei voiton.

Täydellinen pizzapohja kohoaa kylmässä

Miten täydellinen sienipizza sitten syntyy?

– Pohjaan tarvitaan todella hyvälaatuisia italialaisia jauhoja, hyvää öljyä, tuorehiivaa ja merisuolaa. Sen hyvän maun salaisuus on, että pohja tehdään vähintään yhtä päivää aikaisemmin ja annetaan nousta rauhassa kylmässä. Näin taikina asettuu ja on elastisempaa.

Hyvä pizzapohja on Melasniemen mukaan samaa aikaan rapea, mutta kuitenkin hyvin sitkas. Pizzapohjan saa pilattua sen sijaan helposti, jos sen päälle tungetaan liikaa tavaraa.

– Jos on liikaa täytteitä, taikina ei nouse. Pohja lässähtää ja siitä tulee vetinen.

Melasniemen täydellisestä sienipizzasta puuttuu myös yksi oleellinen ainesosa, tomaattikastike. Sen puuttuminen tekee pizzasta kuitenkin entistä paremman, vakuuttaa Melasniemi.

Millaisia täytteitä täydelliseen sienipizzaan vaaditaan? Katso videolta:

Helsingin parhaan pizzan resepti:

Huom! Reseptissä pizzapohja valmistetaan pikaversiona. Jos haluat, voit valmistaa taikinan myös Antto Melasniemen suosittelemalla tavalla, jolloin pizzataikinan annetaan kohota yön yli kylmässä. Ohjeet tähän menetelmään löydät Sivumaku-blogista.

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja