Pizzamestari Risto Mikkola paljasti faktoja suomalaisten suosikkipizzoista ja antoi vinkkinsä pizzojen valmistamiseen
Keittiömestari ja Kotipizzan luova johtaja Risto Mikkola tuntee suomalaisten pizzamaun. Kokin mukaan pizzatäytteissä trendaa nyt selkeästi muun muassa kana. Muita suosikkeja ovat vanhat tutut kinkku ja pepperoni.
– Ja tietenkin ananas on koko Suomen rakastama täyte, toisin kuin Italiassa. Suomessa se kuuluu pizzaan ihan välttämättä, Mikkola kertoi Huomenta Suomessa.
Lue myös: Kotipizzaan muutoksia: Tuttu pizza katoaa listoilta
Rakastettu ja vihattu aurajuusto
Myös aurajuustoa rakastetaan ja toisaalta myös vihataan.
– Rakastajat ovat vahvempi osuus.
Pizzatyylien ja -täytteiden suosikeissa näkyy myös alueellisia eroja. Mikkolan mukaan esimerkiksi itäisessä Suomessa arvostetaan tuhdimpaa pizzaa ja Lapissa ykköstäyte on poro.
Älä sorru pizzatäytemokaan
Jos pizzaa sitten haluaa tehdä itse, mitä kotikokin tulisi ottaa huomioon? Mikkolan mukaan tärkeintä on pitää mielessä täytteiden sopiva määrä.
– Jos teet pyöreän pizzan, niin täytteitä maksimissaan 150–200 grammaa. Se pizza on paljon parempi silloin ja pohjan rapeus säilyy.
Jos pizzan änkee turhan täyteen täytteitä, pohja menee helposti kosteaksi tai jopa vetiseksi.
– Vähempi on parempi.