Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Älä sorru tähän pizzatäytemokaan, muistuttaa kokki Risto Mikkola

10:26Kesäisiä pizzavinkkeja kotikeittiöönKatso videolta Risto Mikkolan pizzafaktat ja -vinkit!
Julkaistu 12.06.2025 07:44

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Pizzamestari Risto Mikkola paljasti faktoja suomalaisten suosikkipizzoista ja antoi vinkkinsä pizzojen valmistamiseen

Keittiömestari ja Kotipizzan luova johtaja Risto Mikkola tuntee suomalaisten pizzamaun. Kokin mukaan pizzatäytteissä trendaa nyt selkeästi muun muassa kana. Muita suosikkeja ovat vanhat tutut kinkku ja pepperoni.

– Ja tietenkin ananas on koko Suomen rakastama täyte, toisin kuin Italiassa. Suomessa se kuuluu pizzaan ihan välttämättä, Mikkola kertoi Huomenta Suomessa.

Lue myös: Kotipizzaan muutoksia: Tuttu pizza katoaa listoilta

Rakastettu ja vihattu aurajuusto

Myös aurajuustoa rakastetaan ja toisaalta myös vihataan. 

– Rakastajat ovat vahvempi osuus. 

Pizzatyylien ja -täytteiden suosikeissa näkyy myös alueellisia eroja. Mikkolan mukaan esimerkiksi itäisessä Suomessa arvostetaan tuhdimpaa pizzaa ja Lapissa ykköstäyte on poro.

Älä sorru pizzatäytemokaan

Jos pizzaa sitten haluaa tehdä itse, mitä kotikokin tulisi ottaa huomioon? Mikkolan mukaan tärkeintä on pitää mielessä täytteiden sopiva määrä.

– Jos teet pyöreän pizzan, niin täytteitä maksimissaan 150–200 grammaa. Se pizza on paljon parempi silloin ja pohjan rapeus säilyy.

Jos pizzan änkee turhan täyteen täytteitä, pohja menee helposti kosteaksi tai jopa vetiseksi.

– Vähempi on parempi. 

Mitä vinkkejä Risto Mikkola antaisi grillivartaiden valmistamiseen? Katso koko haastattelu videolta.

Lue myös: Jonin "punainen mökki" on Suomen paras hampurilaisravintola

Lisää aiheesta:

Yhdessä pizzassa jopa 15 juustoviipaletta: "Melkein viikon käyttömäärä"Onko pizza oikeasti epäterveellistä? Hanna Partanen vastaaPizzarehtori Mikko paljastaa: Tämä pizza on nyt hittiTähän suomalaispizzeriaan on jatkuvat jonot – omistaja paljastaa parhaan pizzan salaisuuden: "Ehdottomasti tärkein osa"Tajusitko tätä pizzassasi olevasta juustosta? Ravitsemusterapeutti Hanna Partanen nostaa esiin tärkeän pointinTänään on vuoden vilkkain pizzapäivä! Onko suomalaisten suosikkipizza omakin suosikkisi?
PizzaRuokaHuomenta SuomiUutisohjelmien aiheetMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Pizza
  • 5.9.14:45
    Kasvisruoka

    Keittiöpäällikön pizzavinkki kotikeittiöön: "Sillä voi oikeasti pelastaa sen pizzaperjantain"

  • 14.8.17:31
    Ruoka

    Pizzan haastajasta tuli hitti: "Voidaan puhua jo ilmiöstä"

  • 3.6.08:40
    Ravintolat

    Kotipizzaan muutoksia: Tuttu pizza katoaa listoilta

  • 21.4.09:43
    Ruoka

    Italialaiset maistoivat Suomen suosituinta pizzaa – tämä oli reaktio ananaksesta

  • 14.3.14:04
    Kuolleet

    Pizzeria Denniksen perustaja on kuollut