Helsingin keskustan merikotkapariskunta sai peräti kolme poikasta – näin lähellä kaupungin keskustaa merikotka ei tiettävästi ole aiemmin pesinyt

0:56
Helsingin Viikkiin Lopin saarelle asettunut merikotkapariskunta on saanut peräti kolme poikasta. Näin lähellä kaupungin keskustaa merikotka ei tiettävästi ole aiemmin pesinyt.

Helsingin Viikkiin Lopin saarelle asettunut merikotkapariskunta on saanut peräti kolme poikasta. Aiemmin arvioitiin, että poikasia olisi kaksi, mutta nyt on paljastunut, että niitä on kaikkiaan kolme. 

Poikaset kasvavat kovaa vauhtia ja tarvitsevat paljon ruokaa. Niille maistuvat esimerkiksi kala ja samalla saarella asustavien harmaahaikaroiden munat, joita vanhemmat niille kantavat.

Harvinainen pesintä lähellä kaupungin keskustaa

Vanhankaupunginlahden merikotkilla ei ole renkaita, joten ei tiedetä, mistä ne ovat tulleet. Poikaset on tarkoitus rengastaa myöhemmin keväällä.

Näin lähellä kaupungin keskustaa merikotka ei tiettävästi ole aiemmin pesinyt. Lopin saaren merikotkat ovat tarkassa valvonnassa. Lintuharrastajat seuraavat herkeämättä pesän tapahtumia alueen lintutorneista. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja