Mainos

Helsingin Kalliossa aiotaan järjestää ennalta ilmoittamatta vastaprotesti uusnatsijärjestöä vastaan – poliisi tietoinen ennakoimattomasta mielenilmauksesta

2:07:12

Uusnatsijärjestö Pohjoismaisen vastarintaliikkeen (PVL) suunnittelema marssi Helsingin Kallion kautta on nostanut vastarintaa. Facebookissa koolle kutsuttuun Kallio ilman natseja -mielenosoitukseen on ilmoittautunut lähes 600 ihmistä.

Video: MTV Uutiset seuraa mielenosoitusta suorana.

Facebook-tapahtuman mukaan ihmisiä on kehotettu menemään Hakaniemen torille ”tekemään selväksi, ettei natsimarsseja kaivata Kallioon eikä Helsinkiin". Kehotuksen on allekirjoittanut ”joukko nykyisiä ja entisiä kalliolaisia”.

Poliisin mediapäivystyksestä kerrotaan, että poliisille ei ole tehty mielenosoituksesta ilmoitusta, mutta tapahtuma on poliisin tiedossa.

PVL:n mukaan mielenosoittajia on saapumassa myös muualta Pohjoismaista. Poliisi ei vahvista eikä kiistä asiaa.

Helsingissä tänään useita protesteja

Näillä näkymin Helsingissä järjestetään aiempien vuosien tapaan äärijärjestöjen 612-soihtukulkue Töölöntorilta Hietaniemen hautausmaalle, uusnatsijärjestö Pohjoismaisen vastarintaliikkeen kulkue sekä äärioikeistoa vastustava Helsinki ilman natseja -mielenilmaus.

Mainittujen ilmoitusten lisäksi poliisille on tullut ilmoituksia pienemmistä kokoontumisista tai tapahtumista. 

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja