Helppo suklaavaahto

Finfood Kananmunatiedotus, kuva: Sanna Peurakoski
Finfood Kananmunatiedotus, kuva: Sanna PeurakoskiFinfood Kananmunatiedotus, kuva: Sanna P
Julkaistu 21.11.2003 14:40(Päivitetty 03.02.2005 16:32)
  • (4 annosta)
  • 100 g tummaa tai vaaleaa suklaata
  • 2 kananmunaa
  • 2 rkl sokeria

Paloittele suklaa ja sulata miedolla lämmöllä mikrossa tai kattilassa vesihauteessa. Jos käytät valkosuklaata, lisää 1 tl öljyä suklaan joukkoon. Anna jäähtyä hiukan. Erottele kananmunista keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi, lisää joukkoon sokeri ja vatkaa tasaiseksi.

Vatkaa keltuaisia sen verran, että ne sekoittuvat ja kaada suklaasulan sekaan koko ajan voimakkaasti sekoittaen. Kääntele lopuksi valkuaisvaahto suklaaseokseen. Jaa pieniin annosmaljoihin ja viilennä ennen tarjoilua.

Vinkit:

* Suklaa sulaa näppärästi vesihauteessa. Kaksi teräskattilaa sisäkkäin, ylempään suklaa ja alempaan vettä. Kuumenna ja suklaa sulaa hetkessä.

* Huoneenlämpöiset kananmunat vaahtoutuvat nopeammin kuin jääkaappikylmät. Vanhempi muna vaahtoutuu paremmin kuin tuoreempi

Finfood Kananmunatiedotus, kuva Sanna Peurakoski

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle