Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Helppo hapankaali ja marjapuuro 14.2.2001

Julkaistu 21.05.2001 16:53

Toimittaja Ari Malmberg

Helppo hapankaali


noin 1 kg valkokaalia
1 porkkana
noin 1 rkl suolaa
1 pala hapanleipää

Liemi:


1 l vettä
1 rkl suolaa
1. Hienonna kaali ja porkkana monitoimi- koneessa suolan kanssa aivan hienoksi hakkeeksi.
2. Sekoita vesi ja suola keskenään.
3. Pane puhtaan lasi- tai muovipurkin pohjalle pala hapanleipää ja kaada kaalihake päälle. Jätä astiaan tilaa painoa varten.
4. Lisää astiaan suolavettä niin, että kaalihake peittyy kokonaan.
5. Pane kaalihakkeen päälle lautanen, ja sen päälle painoksi vedellä täytetty pussi.
6. Kaali ei saa olla hapen kanssa tekemisissä, joten vesipussin on peitettävä astian suuaukko kokonaan.
7. Anna kaalin hapattua huoneen lämmössä 4 vuorokautta. Laita astia sen jälkeen jääkaappiin ja anna sen vielä olla muutama päivä.

Marjapuuro

6 dl vettä
3 dl pakastemarjoja (viinimarjoja, puolukoita, vadelmia)
noin 1 dl mannasuurmoita
1 dl sokeria

1. Kiehauta vesi ja marjat.
2. Lisää mannasuurimot ohuena nauhana koko ajan hyvin sekoittaen. Lisää myös sokeri ja sekoita.
3. Anna hautua kypsäksi noin 10 minuuttia, sekoita aina välillä.
4. Jäähdytä puuro ja vatkaa se kuohkeaksi.

Lisää aiheesta:

Helena söi yli vuoden antibiootteja ennen kuin todellinen syy lamauttavaan väsymykseen paljastuiUutissuomalainen: Esidiabetes yleistynyt voimakkaasti lapsillaViikkohoroskooppiRikki menneestä laukusta tulikin vain pieni korvaus – tätä kaikki eivät vakuutuksestaan tiedä: "Saattaa yllättää"Piparit airfryerissa – superhelppo ohje!Joulusiivous mielessä? Älä tee näitä virheitä saunaa pestessä
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 06:39
    Väsymys

    Helena söi yli vuoden antibiootteja ennen kuin todellinen syy lamauttavaan väsymykseen paljastui

  • 05:42
    Diabetes

    Uutissuomalainen: Esidiabetes yleistynyt voimakkaasti lapsilla

  • 00:00
    Horoskooppi

    Viikkohoroskooppi

  • Eilen19:02
    Vakuutukset

    Rikki menneestä laukusta tulikin vain pieni korvaus – tätä kaikki eivät vakuutuksestaan tiedä: "Saattaa yllättää"

  • Eilen17:44
    Jouluruoka

    Piparit airfryerissa – superhelppo ohje!