Hyppää pääsisältöön
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista

Helppo hapankaali ja marjapuuro 14.2.2001

Julkaistu 21.05.2001 16:53

Toimittaja Ari Malmberg

Helppo hapankaali


noin 1 kg valkokaalia
1 porkkana
noin 1 rkl suolaa
1 pala hapanleipää

Liemi:


1 l vettä
1 rkl suolaa
1. Hienonna kaali ja porkkana monitoimi- koneessa suolan kanssa aivan hienoksi hakkeeksi.
2. Sekoita vesi ja suola keskenään.
3. Pane puhtaan lasi- tai muovipurkin pohjalle pala hapanleipää ja kaada kaalihake päälle. Jätä astiaan tilaa painoa varten.
4. Lisää astiaan suolavettä niin, että kaalihake peittyy kokonaan.
5. Pane kaalihakkeen päälle lautanen, ja sen päälle painoksi vedellä täytetty pussi.
6. Kaali ei saa olla hapen kanssa tekemisissä, joten vesipussin on peitettävä astian suuaukko kokonaan.
7. Anna kaalin hapattua huoneen lämmössä 4 vuorokautta. Laita astia sen jälkeen jääkaappiin ja anna sen vielä olla muutama päivä.

Marjapuuro

6 dl vettä
3 dl pakastemarjoja (viinimarjoja, puolukoita, vadelmia)
noin 1 dl mannasuurmoita
1 dl sokeria

1. Kiehauta vesi ja marjat.
2. Lisää mannasuurimot ohuena nauhana koko ajan hyvin sekoittaen. Lisää myös sokeri ja sekoita.
3. Anna hautua kypsäksi noin 10 minuuttia, sekoita aina välillä.
4. Jäähdytä puuro ja vatkaa se kuohkeaksi.

Lifestyle

Lisää aiheesta:

Lomailija ilmoitti omaisuuttaan varastetuksi, mutta vakuutusyhtiön päätös yllätti – pitääkö varkaus todistaa?Hävettääkö teininä luotu sähköpostiosoite? – Google saattaa antaa toisen mahdollisuudenKuinka monta päivää joululaatikoita uskaltaa syödä?Älä tee tätä virhettä, kun sammutat kynttilänMiksi taas närästää? Kokeile näitä keinoja närästyksen helpottamiseksi96 pakettia kahvia! Hamstraaja-Pauliina iski jälleen – "Aika onnistunut keissi, eikö?"

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • Eilen19:02
    Vakuutukset

    Lomailija ilmoitti omaisuuttaan varastetuksi, mutta vakuutusyhtiön päätös yllätti – pitääkö varkaus todistaa?

  • Eilen18:54
    Google

    Hävettääkö teininä luotu sähköpostiosoite? – Google saattaa antaa toisen mahdollisuuden

  • Eilen17:02
    Jouluruoka

    Kuinka monta päivää joululaatikoita uskaltaa syödä?

  • Eilen14:45
    Turvallisuus

    Älä tee tätä virhettä, kun sammutat kynttilän

  • Eilen12:33
    Terveys ja hyvinvointi

    Miksi taas närästää? Kokeile näitä keinoja närästyksen helpottamiseksi