Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Helppo hapankaali ja marjapuuro 14.2.2001

Julkaistu 21.05.2001 16:53

Toimittaja Ari Malmberg

Helppo hapankaali


noin 1 kg valkokaalia
1 porkkana
noin 1 rkl suolaa
1 pala hapanleipää

Liemi:


1 l vettä
1 rkl suolaa
1. Hienonna kaali ja porkkana monitoimi- koneessa suolan kanssa aivan hienoksi hakkeeksi.
2. Sekoita vesi ja suola keskenään.
3. Pane puhtaan lasi- tai muovipurkin pohjalle pala hapanleipää ja kaada kaalihake päälle. Jätä astiaan tilaa painoa varten.
4. Lisää astiaan suolavettä niin, että kaalihake peittyy kokonaan.
5. Pane kaalihakkeen päälle lautanen, ja sen päälle painoksi vedellä täytetty pussi.
6. Kaali ei saa olla hapen kanssa tekemisissä, joten vesipussin on peitettävä astian suuaukko kokonaan.
7. Anna kaalin hapattua huoneen lämmössä 4 vuorokautta. Laita astia sen jälkeen jääkaappiin ja anna sen vielä olla muutama päivä.

Marjapuuro

6 dl vettä
3 dl pakastemarjoja (viinimarjoja, puolukoita, vadelmia)
noin 1 dl mannasuurmoita
1 dl sokeria

1. Kiehauta vesi ja marjat.
2. Lisää mannasuurimot ohuena nauhana koko ajan hyvin sekoittaen. Lisää myös sokeri ja sekoita.
3. Anna hautua kypsäksi noin 10 minuuttia, sekoita aina välillä.
4. Jäähdytä puuro ja vatkaa se kuohkeaksi.

Lisää aiheesta:

Näin suomalaiset muuttaisivat lapsilisää – "Poika, 17, käy jatkuvasti jääkaapilla"Jäikö tortillalettuja yli? Tinsku vinkkaa käyttötavan, jota et ehkä ole hoksannutMitä tehdä, kun ruokahalu muuttuu ruokahälyksi?Onko tässä tämän joulun hittiherkku? Kokeile uutta tapaa tehdä joulutortut!Äiti hakkasi isää ja rikkoi Weksin lapsuuden – yli miljoona on katsonut videon, jota ylistetään Suomen Youtuben parhaaksiSuomi on keuhkosyövän hoidossa EU:n heikoimpia – Jaakon vaimo kärsii vakavista seurauksista
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 19:21
    Raha

    Näin suomalaiset muuttaisivat lapsilisää – "Poika, 17, käy jatkuvasti jääkaapilla"

  • 17:25
    Ruoka

    Jäikö tortillalettuja yli? Tinsku vinkkaa käyttötavan, jota et ehkä ole hoksannut

  • 15:30
    Syömishäiriöt

    Mitä tehdä, kun ruokahalu muuttuu ruokahälyksi?

  • 11:58
    Ruokaniksit

    Onko tässä tämän joulun hittiherkku? Kokeile uutta tapaa tehdä joulutortut!

  • 11:31
    YouTube

    Äiti hakkasi isää ja rikkoi Weksin lapsuuden – yli miljoona on katsonut videon, jota ylistetään Suomen Youtuben parhaaksi