Helppo, halpa ja mukava liikuntamuoto – näin pääset alkuun

Tammikuussa lähdemme into piukassa kuntoilemaan, osittain myös huonon omatunnon kannustamana. Liitymme kalliiden kuntosalien jäseniksi – ja kun siellä ei tule käytyä, syyllisyys kalvaa vielä enemmän. On kuitenkin olemassa helpompi, halvempi ja mukavampi tapa pysyä kunnossa, kertoo Dailymail.com.

Helppo, halpa ja mukava tapa kuntoilla? Se on tietysti kävely! Säännöllinen kävely ehkäisee riskiä sairastua diabetekseen, sydänsairauksiin, syöpään, niveltulehduksiin ja osteoporoosiin. Se on hyvä tapa kontrolloida painoa ja pitää sydän ja keuhkot terveinä. Kävely alentaa verenpainetta, edistää verenkiertoa, antaa energiaa ja saattaa jopa auttaa kamppailussa masennusta vastaan. Näillä Dailymail.comin vinkeillä saat kaiken irti kävelystä!

Näin pääset alkuun

Älä ole liian kunnianhimoinen. Sen sijaan, että miettisit kuinka pitkälle ehdit pinkoa, ajattele mieluummin, paljonko käytät kävelyyn aikaa. Aloita puolen tunnin kävelylenkillä, tai ujuta päivääsi muutama reipas kymmenen minuutin kävely. Aloittelijat voivat testata vauhdin sopivuutta puhumalla kaverin kanssa kävelyn aikana. Jos pystyt huohottamaan vain yhden sanan vastauksia keskusteluun kävelyn aikana, kävelet liian nopeasti.

Ota kävely tavaksi

Jos et ole kuntoillut hetkeen, tähtää aluksi 10-15 minuutin kävelyyn viisi tai kuusi kertaa viikossa. Kunnostasi riippuen, vaihtele määrää vähän. Rutiini on fyysisen kehittymisen ja mielenkiinnon säilyttämisen vihollinen. Sen sijaan, että menisitte kavereiden kesken kahville, menkää yhdessä kävelylle. Jää kotimatkalla bussipysäkiltä pari pysäkkiä aiemmin. Kun kävelet päivittäin, siitä tulee osa elämääsi.

Kaupunkikävely

Sinun ei tarvitse suunnata kauas kukkuloille kuntoilemaan. Puistot, kadut tai lähimetsä ovat kaikki hyviä paikkoja reippaalle kävelylle. Alueesi turisti-infosta tai kirjastosta löydät lähialueen kartan erilaisia kävelyreittejä varten.

Kuntokävely

Jos haluat kohottaa kuntoa ja polttaa energiaa, kävele reippaasti 15-20 minuuttia päivässä. Kävele rivakasti ylämäkeen, toista seuraavana päivänä muutaman kerran, kolmantena päivänä voit mennä pitemmälle kävelylle tasaiseen maastoon. Kävele niin kuin sinulla olisi kiire tärkeään tapaamiseen. Jos haluat käyttää painoja, vyötärölle laitettava paino on parempi kuin jalkapainot.

Meditaatio

Tietoisuus on uusi muotisana. Sinun ei kuitenkaan tarvitse istua paikallasi meditoidaksesi. Tunne liike kävellessäsi. Ole tietoinen jokaisesta ottamastasi askeleesta. Ihaile maisemia, tunne sää ihollasi, on se sitten aurinkoinen, tuulinen tai sateinen. Jos mielesi alkaa vaeltaa, tuo se takaisin keskittymällä hengitykseesi.

Muista ryhti

Pidä pää pystyssä, laske olkapäät alas ja taakse, heiluta kunnolla käsiäsi. Jos katsot alas, olkapääsi työntyvät eteenpäin, mikä rasittaa selkääsi.

Teksti: MTV3/Helmi

Kuva: Shutterstock

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja