Helpot ja halvat ideat Halloween-asuiksi – poimi vinkit!

Halloween on jo ovella, ja mikäli viikonloppuna on tiedossa juhlat tulee jo kiire valmistautua. Kokosimme asuideoita, jotka on helppo toteuttaa pienelläkin budjetilla – jopa ilmaiseksi!

Pop Art

Leiki Roy Lichtensteinin pop art -hahmoja! Hanki keltainen peruukki ja rajaa huulet ja silmät sarjakuvamaisesti. Käytä shokkivärejä kuten kirkasta fuksiaa ja turkoosia. Tadaa!


Voodoo-papitar

Ota mielikuvitus käyttöön ja sukella voodoon maailmaan. Tyyli on vapaa, mutta inspiraatiota voit ottaa vaikka Pirates of The Caribbean -leffan Tia Dalmasta.

Piirrä kasvoihisi arpitatuointeja afrikkalaiseen tapaan, ripusta tukkaasi sulkia tai kiedo päähäsi turbaani. Älä kitsastele pukukorujen käytössä, ja suosi erityisesti antiikkisen näköisiä tai esimerkiksi luusta, puusta ja nahasta valmistettuja koruja. Voit pukeutua myös esimerkiksi kokovalkoiseen.

Viimeistele look ottamalla mukaan pehmolelunukke, jota käytät illan aikana neulatyynynä, ja povaa ahkerasti ystäviesi kädestä.

Día de muertos

Meksikon dia de muertos vastaa meikäläistä pyhäinpäivää ja on omistettu vainajien muistamiselle. Latinalaiseen tapaan kuuluu kuitenkin värikäs karnevaalitunnelma ja näyttävät pääkallosomisteet. Inspiroidu Meksikosta ja maalaa kasvoillesi meksikolainen ”kuolemannaamio”!

Voit käyttää värejä tai tehdä lookista mustavalkoisen. Jo silmäkuoppien rajaaminen ja mustaaminen ja huulien maalaaminen nudeksi ja sitten pääkallomaisiksi hampaiksi mustalla rajauskynällä riittää. Asettele päälaelle vaikkapa värikäs kukkapanta tai muutama ruusu, tai vedä pääsi peitoksi huivi. Pidä asu folk-henkisenä: gipsy-hameita, rannerenkaita, pitsiä.

Mikäli pääkallomaalaus karmii liikaa, meksikolainen Frida Kahlo -look puolestaan syntyy piirtämällä kulmakarvat yhteen. Helppoa!

Egyptiläinen ilmestys

Meikin avulla onnistut luomaan myös autenttisen oloisen egyptiläislookin. Rajaa silmät paksusti mustalla kajalilla ja vedä rajaus yli kohti ohimoita kuin Nefertitillä ikään. Muista piirtää myös paksut, mustat kulmakarvat! Viimeistele kasvot aurinkopuuterilla, ja käsittele kroppakin itseruskettavalla.

Otsatukan voit luoda taivuttamalla hiukset otsalle, tai kiertää hankalan osuuden kietomalla päähän kultalameehuivin tai vaikkapa pukukorupantoja. Mustan peruukin sijaan voit turvautua myös poispestävään hiussuihkeeseen, jollaisen voit hankkia pilailuliikkeestä. 

Ripusta kaulaan näyttävä koru ja kietaise käteen paksut rannerenkaat. Vaatteeksi voit askarrella helposti lakanasta toogan.

Täydellinen asuste olisi muumioksi pukeutunut ystävä: ottakaa vanha kunnon vessapaperi tai sideharso avuksi!


Roomalainen keisari

Mikäli Egypti-teema ei houkuta, hyödynnä pelkkä lakanatooga. Paina päähäsi laakeriseppele ja asusta vaikkapa leikkitikarilla ja viinilasilla - ja kas, olet valmis osallistumaan bakkanaaleihin antiikin Rooman kansalaisena! Punainen kangasviittana on plussaa.

Elävä kuollut

Zombie- lookin voit saavuttaa luomalla uudestaan maanantaiaamuisen ilmeesi mustine silmänalusineen. Jo tavallisella meikkipussilla pääset pitkälle!

Pohjusta kasvot tavallista vaaleammalla meikkivoiteella, jotta saat itsestäsi kalman kalpean. Värjää myös huulet. Häivytä tummanharmaalla tai mustalla mattaluomivärillä itsellesi synkeät silmänaluset ja kuopalla olevat lommoposket. Myös violetti luomiväri toimii mustelmamaisten jälkien luomisessa!

Vain mielikuvitus on meikatessa rajana: voit piirtää huulillesi vaikkapa hampaat mustalla rajauskynällä, vetää suupielet kohti korvia kuin Jokerilla ikään tai käyttää punaista huulipunaa vertahyytävänä tehosteena.

Hurjan meikin parina lähes mikä vain asu näyttää pelottavalta, olit sitten koulupuvussa, häämekossa, tanssiaisasussa tai vain sairaalamaisessa kaavussa. Hui!

Riivattu kummitus

Helppo asuidea pitkähiuksisille on pukeutua valkoiseen kaapuun ja kammata tukka kasvoille roikkumaan. Näytät vaivatta japanilaisesta kauhuleffasta karanneelta!

Nukkekasvot

Karmivat nuket ovat pelottavia, samoin kuin vaikkapa painajaismaiset sirkuspellet. Meikillä saat luotua myös tämän asun!

Rajaa silmän alarajaus liioitellusti oman alaluomen ulkopuolelle, pyöreään nukkemaiseen muotoon, ja piirrä alaripset. Käytä valkoista luomiväriä tai meikkikynää rajauksen ja oman luomirajasi välisellä alueella, jotta saat luotua illuusion isoista silmämunista. Myös keinoripset voisivat toimia tässä lookissa. Levitä vaalea meikkivoide myös huulille, ja piirrä itsellesi uusi, nukkemainen suppusuu oikeiden huuliesi päälle. Värjää punaiseksi.

Marionetit vasta ovatkin pelottavia. Piirrä leukaasi viivat, jotka luovat illuusion marionetin suusta.

Wednesday Addams

Muistatko vielä Addamssin painajaisperheen? Synkän tyttären Wednesdayn luominen on helppoa kuin mikä! Pue mustan, pitkähihaisen mekon pariksi valkoiset Peter Pan -kaulukset, tee ankara sivujakaus ja laita tukka leteille. Pidä ilme vakavana ja kurki kulmiesi alta illan ajan.

Lapsi aikuisten juhlissa

Ajatus aikuisten bileissä hilluvasta piltistä on hirvittävä, joten pukeudu isoksi lapseksi. Ota kainaloon unilelu, laita tukka saparoille ja liimaa poskelle lapsekas laastari.

Black Swan

Karmivaa mutta kaunista – inspiroidu Natalie Portmanin roolista Black Swan -elokuvassa. Asusta musta body tutu-hameella (tai millä vain kellohelmaisella, lyhyellä mustalla hamosella) ja valkoisilla sukkahousuilla, ja pistä jalkaasi ballerinat. Sido tukka balettinutturalle mutta satsaa meikkiin! Levitä kasvoille vaalea meikkipohja ja piirrä silmiin hurjat, sulkamaiset rajaukset. Vaihtoehtoisesti voit kiertää meikin laiskasti mustalla naamiolla.

Puremajäljet kaulalle

Laiska juhlija puuteroi itsensä kalpeaksi ja piirtää mustalla kynällä vampyyrin tai zombin hampaanjäljet kaulalleen. Keinoverellä tai vaikkapa punaisella vesivärillä tahritut vaatteet tehostavat vaikutelmaa - uhraa vaikkapa tavallinen valkoinen t-paita lookin saavuttamiseksi.

Kauhistuttava katse

Kekseliäällä mutta edullisella yksityiskohdalla saat mistä vain asusta vampyyrin tai zombin roolipuvun: lisää vain pelottavat piilolinssit! Vaihtoehtoina on niin kissaeläimen katsetta matkivia kuin alienin silmiltä näyttäviä linssejä. Esimerkiksi pilailupuodeista ja optikkoliikkeistä voit saada värikkäitä linssejä.
Piilolinssit maksavat hieman päälle 10 euroa kipale.

Hurja feministi

Säväytä ajankohtaisesti juhlissa pukeutumalla feministiksi – jo alkaa sovinisteja pelottaa! Maalaa paitaasi hurja iskulause tasa-arvon puoelsta tai ota omaksesi julisteista tuttu Rosie the Riveter.

Pue päällesi sininen farkkupaita ja kääri hihat. Yhdistä farkkuihin. Kiedo päähäsi punainen bandana-huivi ja väkerrä tukkasi 1940-luvun tyyliselle kampaukselle. Muista naisellinen pin up -meikki!

Huomio hampaisiin

Pilailupuodeissa myydään hammaslakkaa, jolla voit luoda hampaistasi mädäntyneen mustat, keltaiset tai vaikkapa veritahraisen punertavat.

On myös kotikikka: maalaa myrkyttömällä vedenpitävällä eyelinerilla itsellesi vaikkapa hurjat terävät sahalaitahampaat! Kuivaa hampaat huolella ennen taiteilua äläkä sulje suutasi maalaustyön ollessa kesken. Kuivaa hiustenkuivaajalla. Irvistyksesi on takuulla illan hurjin!


Musiikkimaailman muusat

Ysäritrendit on kaivettu naftaliinista. Vieläkö sinulla on tallessa muistot esimerkiksi tästä ikonisesta ysäriyhtyeestä? Sportin, Poshin ,Scaryn, Babyn ja Gingerin roolit toimivat parhaiten, jos saat neljä kaverusta pukeutumaan saman teeman mukaan. Musiikkimaailmasta voi ottaa vaikutteita muutenkin.

Esimerkiksi Madonnaksi pukeutuminen on tänä vuonna helppoa, kiitos Jean-Paul Gaultierin Lindexille luoman tötterökorsettiversion! Miley Cyrus syntyy pukeutumalla liian vähäisiin vaatteisiin, roikuttamalla kieltä poskella ja kieputtamalla tukan pikkuisille sykkyröille päälaelle. Prince luodaan kieputtamalla tukkakiehkura otsalle, rajaamalla silmät ja piirtämällä viikset kajalilla.


Ilme aurinkolaseilla

Sydämenmuotoiset lasit ja tikkari luovat Lolitan, Wayfarerit ja musta lierihattu Blues Brothersin. Mustat lasit ja mustapuku ovat tietenkin Men in Black, aviatorit Top Gun ja pyöreät linssit 1960-luvun kukkaislapsi. Pelkät paksut kehykset, pipo ja ruutupaita tuovat esiin hipsterin sinussa. Mitä jäbä duunaa…?

Partanainen

Kanavoi sisäistä Conchita Wurstiasi ja stailaa itsesi irtoparralla - tai hätätapauksessa leukaan piirretyllä partasuulla. Viimeistele look glamoröösillä kampauksella ja kimaltavalla iltapuvulla. Sopii niin naisille kuin rohkeille miehillekin!

Etkö vieläkään tiedä, miksi pukeutua? Testillä se selviää!

Lue myös:

    Uusimmat