Helmi-Leena Nummela ilmaisi ärsyyntymisensä ehkäisyvastuun sysäämisestä naisten harteille: "Kaikki vaihtoehdot ovat huonoja"

Kuusi faktaa: Tämä sinunkin tulisi tietää e-pillereistä 0:35
Tämä sinunkin tulisi tietää e-pillereistä

Helmi-Leena Nummela kertoo olevansa ärsyyntynyt siitä, että ehkäisy jätetään usein naisten huolehdittavaksi.

Näyttelijänä tunnettu Helmi-Leena Nummela purki Instagramin Tarinat-osiossa ehkäisyyn liittyviä ajatuksiaan.

Muun muassa Putous-viihdeohjelmaa tähdittänyt Nummela kirjoitti olevansa ärsyyntynyt ehkäisymenetelmiin ja siihen, miten ehkäisyvastuu tavataan tupata naisten harteille.

– Mua ärsyttää myös se, että ehkäisy on naisten harteilla ja kaikki vaihtoehdot on huonoja, hän pohjusti.

Näyttelijä kuvaili ehkäisypillereiden "tappavan kaiken sisältä" ja että hän ainakin muuttui niitä käyttäessään "itseltään vieraaksi".

– Myöskään rintasyöpä tai lukuisat sivuvaikutukset ei kiinnosta, hän jatkoi.

Ilman syöpää -sivuston mukaan ehkäisypillerit, jotka sisältävät estrogeenia ja keltarauhashormonia sekä pienentävät joidenkin syöpien riskiä että lisäävät tiettyjen syöpien riskiä. Sivuston mukaan yhdistelmäpillerit lisäävät hieman rintasyövän ja kohdunkaulan syövän riskiä, mutta samalla ne kuitenkin pienentävät kohdunrungon syövän ja munasarjasyövän riskiä.

– Kierukan asennuksesta seuraava kipu vie tajun ja tuo kuolemanpelon (plus kuka haluaa jotain vieraita esineitä kohtuun?), Nummela jatkoi.

Näyttelijä jatkoi kirjoittaen, että niin kondomin kuin naistenvaivoihin liittyvien asioiden kanssa "olet aina yksin".

– Muistan esimerkiksi, että synnytyksen jälkeen, kun kaikki paikat oli rempallaan ja jaettiin kokemuksia synnyttäneiden ystävien kanssa. Ne damaget oli hirveitä ja joka ainoa oli jäänyt näiden asioiden kanssa yksin, koska vauva oli keskiössä, hän muisteli.

Nummelalla ja tämän ex-kumppanilla, muusikko-juontaja Roope Salmisella on huhtikuussa 2020 syntynyt lapsi. Pari ilmoitti erostaan helmikuussa 2022.

Lue myös:

    Uusimmat