15 kirjaa, menestyvä ruokablogi, neljä lasta ja oma yritys – Hellapoliisi Kati Jaakonen viettää vauhdikasta arkea ja ymmärtää tavallisten kotikokkailijoiden makumieltymyksiä. Nyt Hellapoliisin reseptejä alkaa löytyä myös Makuja.fi:ssä. Kerro, millaisia reseptejä kaipaat ja voit voittaa Hellapoliisin uutuuskirjan omaksi.
Hellapoliisi Kati Jaakonen hemmottelee nyt hyvän ruoan ystäviä viikonloppuisin Makuja.fi:ssä. Lukuisia reseptikirjoja kirjoittanut ja omaa Hellapoliisi-sivustoa vuodesta 2005 pyörittänyt Kati Jaakonen tietää, millä suomalaisia makunystyröitä herätellään. Inspiraatiota ammennetaan kotikokkaajien tarpeista ja sesongin antimista.
– Kohderyhmääni on tavalliset kotikokkaajat. Olen oppinut huomaamaan, millaisille resepteille on tilausta ja toisaalta, millaiset reseptit eivät normikokkailijaa niin kiinnosta. Sesongit rytmittävät vuotta ja reseptejä suunnitellaan pitkälti sen mukaan. Yksinkertainen on valttia, Kati Jaakonen kertoo.
– Pyrin silti tuomaan esille myös reseptejä, joissa on jotain vanhaa ja jotain uutta twistiä. Haluan Hellapoliisina olla nimenomaan tavallisen ihmisen kaverina innostamassa ruoanlaittoon ja kotileivontaan. Kyllä itse valmistettu on aina parasta, oli se kuinka arkista tahansa.
Kati Jaakosen blogista on kasvanut kahdeksan vuoden aikana iso ruokasivusto, ja Hellapoliisi on myös suosittu ruokakirjojen tekijä.
– Arkeni yrittäjänä ja neljän lapsen äitinä on melkoisen vauhdikasta. Pidän itseni työn touhussa myös kirjojeni parissa, joita on viimeisen kolmen vuoden aikana julkaistu jo viisitoista. Näiden lisäksi olen tehnyt toki paljon muutakin, kuten muutaman ruokapelin, ruokakalentereita, tilausreseptiikkaa ja päivittänyt Hellapoliisi-sivustoa, josta kaikki lähti liikkeelle kahdeksan vuotta sitten. Päivät ovat monipuolisia ja sisältävät monenlaista aina suunnittelusta siivoukseen ja kaikkeen siltä väliltä, hän kertoo.

