Hell's Kitchen Suomi -ohjelmasta tuttu kokki Sari Lylyoja kertoo, kuinka liha kannattaa marinoida.
Laivalla työskentelevä kokki Sari Lylyoja käyttää paljon marinadeja. Hän suosii tomaattipohjaisia marinadeja ja tekee ne aina itse.
Helppo marinadiohje sopii sekä possun että naudan marinointiin.
– Kuori tomaatit ja keitä ne. Paahda pippuria ja sipulia öljyssä. Lisää tomaatit ja Worcesterkastiketta sekä oman maun mukaan esimerkiksi chiliä, yrttejä, valkosipulia, pippuria, sokeria tai suolaa. Joskus saatan tehdä marinadin valmiista tomaattisoseesta, Lylyoja kertoo.
Marinointi vaatii aikaa mutta ei paljon vaivaa
Lihan tulee antaa marinoitua vähintään kolme neljä tuntia. Sen voi hyvin antaa marinoitua yönkin yli.
– Mikäli marinoit yön yli, pidän lihan jääkaapissa. Muuten annan naudan marinoitua huoneenlämmössä ja possun jääkaapissa, hän sanoo.
Liha on paras marinoida tiiviissä pussissa niin, että marinadi peittää lihan kokonaan. Jos marinadi ei peitä koko lihaa, pussia kannattaa käännellä välillä.
Jos ei halua tehdä kastiketta, naudalle riittää marinadiksi myös pippurisekoitus ja öljy, esimerkiksi oliiviöljy. Päälle voi laittaa myös suolaa, jos ei anna lihan marinoitua yön yli.
