Heli Sutelan kassi:

- vasikan maksaa - mustajuuria - tomaatteja - omena - mätiä - pinjansiemeniä - vuohenjuustoa - tummaa suklaata

Antti Vahteran ja Heli Sutelan menu:

Suppilovahverokeitto

100 g tuoreita suppilovahveroita (40 g pakastettuja, 10 g kuivattuja) 1 pieni sipuli 2 tl vehnäjauhoa 2 dl kermaa 4 dl maitoa valkopippuria myllystä suolaa

Silppua kuorittu sipuli hienoksi ja kuullota kattilassa. Lisää halkaistut ja puolitetut sienet kasariin, anna ruskistua kevyesti, lisää jauhot ja maito kokoajan sekoittaen sekä lopuksi kerma. Anna kiehua miedolla liedellä noin 10 minuuttia. Mausta pippurilla ja tarkista suola.

Pariloitua maksaa

150 g vasikan tai naudan maksaa valkopippuria myllystä suolaa 1 tl öljyä

Poista maksasta kalvot, jänteet ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Mausta pippurilla ja suolalla. Sivele öljyssä. Paista tai pariloi kuumalla pannulla molemmin puolin nopeasti niin, että maksa jää roseeksi sisältä. Näin saat murean ja herkullisen maksan.

Tattikastike

100 g tatteja 1 silputtu sipuli 2 rkl voita 1 rkl vehnäjauhoja 2 dl maitoa 2 dl kermaa valkopippuria myllystä suolaa

Kuullota sipuli voin kanssa kattilassa kullan keltaiseksi. Lisää sekaan pilkotut tatit ja anna kuumentua. Lisää jauhot siivilöiden ja sekoittaen. Lisää maito ja anna kiehahtaa. Lisää kerma ja anna hetki kiehua, mausta pippurilla ja tarkista suola.

Gratinoitua vuohenjuustoa & tomaattia

50 g vuohenjuustoa (riblaire) 1 tomaatti 2 rkl oliiviöljyä 2 rkl sitruunan mehua 2 rkl silputtua basilikan lehtiä mustapippuria suolaa

Leikkaa tomaatti ja juusto viipaleiksi. Mausta öljyllä, pippurilla ja suolalla. Lado kerroksittain vuorotellen niin, että juusto on päällimmäisenä. Grillaa 220 asteisessa uunissa n. 10 minuuttia. Silppua päälle tuoretta basilikaa.

Siianmätiä & mustajuurta

2 mustajuurta 20 g siianmätiä 1 rkl silputtua basilikaa 1 pieni silputtu salottisipuli 2 rkl oliiviöljyä 1 rkl balsamico-etikkaa puolikkaan sitruunan mehu mustapippuria myllystä suolaa

Kuori mustajuuret ja keitä suolalla maustetussa vedessä jossa 1/ 3 osaa maitoa. Näin säilyy kaunis valkoinen talviparsan väri. Nosta mustajuuret jäähtymään jääveteen, kuivaa hyvin tämän jälkeen. Mausta pippurilla ja tarkista suola. Sekoita keskenään sipuli, basilika, öljy, mausteet ja pilkotut mustajuuret. Lisää päälle kylmää siianmätiä. Tarjoile paahtoleivän kanssa.

Suklaa-omenakreppi

1 kuorittu, suikaleiksi leikattu omena 100 g maitosuklaata lastuina

ohukaistaikina:

4 dl maitoa 3/4 dl vehnäjauhoja 1 kananmuna 2 rkl sokeri ripaus suolaa

Sekoita kulhossa maitoon sokeri. Lisää sekoittaen vehnäjauhot ja lopuksi kananmuna. Anna sekoitetun taikinan levähtää hetki ennen paistamista, jotta jauhot turpoavat. Leikkaa kuorittu omena ohuiksi viipaleiksi. Lisää ohukaispannulle jokaiseen ympyrään taikinaa ja juuri ennen kääntämistä lisää jokaisen ohukaisen päälle omenasuikaleita ja suklaalastuja. Käännä ja paista ripsireunaiset ohukaiset rapeiksi. Lisää päälle vielä vaahdotettua kermaa tai jäätelöä.

Lue myös:

    Uusimmat