Mainos

Heinäluoma Immosen mahdollisesta erottamisesta: Sopiiko hallituspuolueelle tuollainen puhe?

Viikonlopun kuumin puheenaihe on ollut perussuomalaisten kansanedustaja Olli Immosen Facebook-päivitys. Siinä hän unelmoi vahvasta ja rohkeasta kansakunnasta, joka tulee tuhoamaan tämän painajaisen, jota kutsutaan monikulttuurisuudeksi.

Sosiaalidemokraattien kansanedustaja Eero Heinäluoma kommentoi päivitystä MTV:n Huomenta Suomessa.

– Olin todella hämmentynyt.  Hämmentynyt sillä tavalla, että kuinka kukaan voi tuolla tavalla kirjoittaa. Tuohan on uusnatsien retoriikka, eikä tuollaista ole Suomessa ollut sodan jälkeen ollenkaan. Olen yllättynyt myös sen takia, että olen Olli Immosen kanssa yhdessä eduskunnan tarkastusvaliokunnassa ja minusta virka-asioissa hän on äärimmäisen hyvä ihminen. Jotenkin on vaikea ymmärtää, että hän on tuolla tavalla sanonut. Noin ei pitäisi sanoa, eikä ajatella, eikä tuota voi millään tavalla hyväksyä, Heinäluoma sanoo.

Perussuomalaisten puheenjohtaja, ulkoministeri Timo Soini on pysytellyt asiassa hiljaa. Heinäluoman mielestä puolueen puheenjohtajan kuuluu ottaa kantaa tapaukseen oli lomalla tai ei.

– Puolueen puheenjohtaja ei voi irrottautua työstään täysin ja sanoa, että "minä juon nyt kahvia". Asiat vyöryvät päälle ja se puheenjohtajan kanta tarvitaan, miten jää se epäilys, että onko puolueella ymmärrystä tai haluaako se myös ylläpitää tällaisia puheita saadakseen tietyn osan kannatusta itselleen, että siinä voi myös olla hyvin itsekkäitä syitä. Sen takia se rajanveto on tärkeää, eikä sitä oikein voi tehdä kukaan muu kuin puolueen puheenjohtaja, Heinäluoma sanoo.

 Heinäluoma ei halua ottaa kantaa, onko tällaisissa tapauksissa eduskuntaryhmästä erottaminen välttämätöntä.

– Heidän täytyy miettiä, mikä on puolueen linja ja sopiiko tuollainen puhe puolueen linjaan ja sen sisälle. Erottamiset ovat aina viimekätisiä toimenpiteitä, enkä halua siinä lähteä neuvomaan, mutta se mikä kaikkia nyt kiinnostaa on se, että sopiiko tuollainen puhe perussuomalaisten sisälle ja hallituspuolueeseen.

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Sampo Terho on sanonut, että asiaan palataan kesälomakauden jälkeen.

– Epäilen, että paine tulee nousemaan. Aikataulut voivat olla vähän teoreettisia luonteeltaan. Nämä keskusteluthan herättävät keskustelua myös ulkomailla, silloin kun nämä puheet tulevat Suomen ulkoministerin puolueen sisältä. Suosittelisin nopeampaa pohdintaa. Tämä tilanne ei lykkäämisestä parane, Heinäluoma sanoo. 

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja