Mainos

Heikkiset lentävät Finnairin siivin Madeiralle lakoista huolimatta – pariskunta antaa Posti-kiistan ratkaisemiseksi ohjeen: ”Ei pienen ryhmän takia kannata panna koko valtakuntaa sekaisin”

4:10
Miten tukilakot vaikuttavat uudelleen toteutuvilla lennoilla? Katso videolta!

Finnair ilmoitti eilen peruvansa maanantailta satoja lentoja Postin työehtokiistan vuoksi. Tämä johtaa siihen, että yli kahdenkymmenentuhannen asiakkaan matkasuunnitelmat menevät uusiksi.

Finavia tiedotti aiemmin tänään, että Postin työehtokiistan tukilakot aiheuttavat tänään peruutuksia Finnairin lisäksi myös muiden lentoyhtiöiden lentoihin.

MTV:n toimittaja Eevi Kinnunen vieraili Helsinki-Vantaan lentokentällä, jossa tunnelma on tällä hetkellä erittäin rauhallinen.

Lentoasemalle on kerääntynyt pieni joukko lentomatkustajia, sillä osa Finnairin lennoista toteutuvat tukilakosta huolimatta. Finnairin viestintä kertoo MTV Uutisille, että osa perutuista lennoista on onnistuttu reitittämään uudelleen.

Madeiran saarelle lomalle lähtevä Heikkisen pariskunta on seurannut Postin työtaisteluun liittyvien neuvottelujen etenemistä viikonlopun aikana hyvin jännittyneinä.

– Oltiin hieman skeptisiä, päästäänkö ollenkaan lähtemään, mutta eilen tuli ihan asiallisesti tuli tieto, että tämä meidän lentomme sitten kuitenkin lähtee, Leena toteaa tyytyväisenä.

– Sekä tekstiviestitse että sitten nettisivuiltahan on aika hyvin päivitelty listaa peruutetuista lennoista, että kyllä tietoa on sillä tavalla tullut, Pekka kiittelee.

Pakkaaminen vaati ylimääräistä aivojumppaa

Tällä kertaa Heikkiset ovat joutuneet varautua lomamtkaansa poikkeuksellisella tavalla. Etenkin pakkaaminen on tuottanut tavallista enemmän päänvaivaa, kun pariskunnan on varauduttava siihen, ettei ruumaan jätetyt matkatavarat välttämättä saavu suunnitellusti lomakohteeseen.

– On täytynyt miettiä uudella lailla, mitä jättää ruumaan ja mitä ottaa koneeseen, Leena kertoo.

Liikenteen sujuvuus yllätti

Pariskunta saapui Helsinki-Vantaan lentoasemalle taksilla, joka oli tilattu ennakkoon. He olivat henkisesti varautuneet siihen, että moni pääkaupunkiseudulla asuva on turvautunut maanantaiaamuna omaan autoon HSL:n tukilakkojen vuoksi.

Yllätys olikin melkoinen, kun liikenne sujui lähes normaaliin tapaan.

Posti-kiistaan tultava sopu: "Jäitä hattuun"

Leena kertoo, että kokee suurta sympatiaa postilaisten suhteen – hänestä Postin työntekijöiden huoli on erittäin aiheellinen ja perusteltu.

– Ymmärrän myös sitä, että muutaman kymmenen prosentin alennukset palkassa ei kyllä ketään tee iloiseksi. ei kyllä ketään tee iloiseksi. Jäitä hattuun ja katsotaan isoa kuvaa – kyllä se siitä lähtee. Ei tällaisen pienen ryhmän takia kannata lähteä panemaan koko valtakuntaa sekaisin.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja