Heikkilän luoma nettisivusto on koe yhteisöllisyydestä

Antti Heikkilä perusti viime syksynä vaimonsa kanssa nettiyhteisön. Leikkimielisellä asenteella käynnistyneestä sivustosta on kasvanut tuhannen ihmisen kohtaamispaikka, jonka kanssakäymisestä Heikkilä on jo tehnyt johtopäätöksiä.

Antti Heikkilä ja hänen vaimonsa Maarit halusivat lähtökohtaisesti testata, pystyisivätkö he saamaan aikaan hyvää, toimivaa yhteisöä. Dojolaiset-nimisen nettisivuston oli tarkoitus tarjota ihmisille paikka viihtyä ja käydä avointa keskustelua omilla kasvoillaan, vailla nimimerkkien tuomaa suojaa.

− Me toimimme vaimoni kanssa sivustolla eräänlaisina tarkkailijoina. Huomasimme heti alkuun, että sivusto tarvitsi toimiakseen johtajuutta, Heikkilä kertoo.

Keskusteluihin pesiytyi parisenkymmentä häiriköiksi luettavaa ihmistä. Kun Heikkilät eväsivät heidän jäsenyytensä, yhteisö alkoi jälleen toimia.

− Käytän tässä yhteydessä niin sanottua jalkapallofilosofiaa. Peli on reilua, ja siinä on säännöt. Jos niitä rikkoo, saa punaisen kortin. Ihmisellä täytyy olla jonkinlaiset rajat käyttäytymisen suhteen. Johtajan tulee ottaa siitä vastuu.

Nettisivustoon on tähän mennessä rekisteröitynyt tuhatkunta ihmistä. Dojolaiset jakavat mielipiteitä ja tukevat toisiaan. Jäsen voi halutessaan erota sivuilta, jolloin hänen kirjoituksensa häviävät virtuaalimaailmasta.

− Uskoisin, että tämän tyyppistä toimintamallia pystyy soveltamaan erilaisiin yhteisöihin, kuten työmaailmaan, Heikkilä sanoo.

Studio55/Jenni Kokkonen

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja