Heidi Sohlberg juontaa suoran lähetyksen kaljuna: "Lapset tekevät peruukkiini lettejä"

Rintasyöpää vastaan taisteleva Heidi Sohlberg nähdään tänään MTV3-kanavalla Roosa nauha -illan juontajana. Sohlbergin juontajaparina nähdään MTV:n uutisankkuri Peter Nyman.

Syöpäsäätiön Roosa nauha -illassa kerätään varoja syövän voittamiseksi. Illan aikana lavalle nousevat muun muassa vuoden 2016 Roosa nauhan suunnitellut Michael Monroe, Sanni, Paula Koivuniemi sekä Waltteri Torikka.

Illan juontajina toimivat MTV:n uutisankkuri Peter Nyman sekä juontaja, ex-missi Heidi Sohlberg. Illan teema koskettaa etenkin Sohlbergia läheltä, sillä hän taistelee itse rintasyöpää vastaan.

Sohlberg kantaa syövälle altistavaa BRCA2-geeniä ja hän menetti äitinsä syövälle ollessaan vasta pieni tyttö. Sohlbergin syöpä löydettiin sattumalta viime heinäkuussa, kun häntä tutkittiin ennaltaehkäisevää leikkausta varten.

Sittemmin Sohlberg on leikattu ja hän käy sytostaattihoidoissa läpi syksyn. Tänään kokenut juontaja nousee juontamaan ensimmäistä livelähetystään.  

– Totta kai vähän jännittää, kun kyseessä on ensimmäinen aito livelähetykseni. Toki olen aiemminkin juontanut televisiossa, mutta silloin kyseessä ovat olleet nauhoitukset. Mutta en ota siitä kauheasti stressiä. Luottavaisin mielin ollaan, etenkin, kun ammattilainen seisoo vieressä. Jos tulee joku ihan totaalinen oikosulku, Peter ottaa varmasti koppia, Sohlberg nauraa.

Sohlberg on viime vuosina edustanut lyhyessä vaaleassa tukassa. Ensimmäisten sytostaattien jälkeen hiukset alkoivat lähteä tuppoina. Lopulta hänen puolisonsa Niklas ajeli hiukset pois.

Sohlberg on kuitenkin sinut uuden tyylinsä kanssa.

– Ehdottomasti aion juontaa kaljuna. En näe mitään syytä, miksi en juontaisi. Etenkin kun kyseessä on Syöpäsäätiön tapahtuma, sehän on paras mahdollinen tilaisuus esiintyä kaljuna.

– Minulla on olemassa peruukki, mutta se ei taida olla edes mukana. Se on ollut kotona lähinnä siinä käytössä, että lapset tekevät siihen lettejä. Olen kauan kaivattu kampauspää!

Huikean positiivinen Sohlberg pystyy suhtautumaan tilanteeseen huumorilla ja kertoo, että hän koittaa löytää hyvän.  

– Se helpottaa, että olen koko ajan ollut niin avoin sekä sairauden että hiusten suhteen. Minulla itselläni meni pari päivää siinä, että totuin peilikuvaan. Nykyään olen täysin sinut kaljun kanssa. Tämä on niin helppokin! Puoli tuntia vähemmän menee aamuisin aikaa lähtövalmisteluihin, kun ei tarvitse laittaa tukkaa. Voi nukkua pidempään.

– Yritän kääntää hyvät puolet esiin. Ymmärrän toki, että monille syövän sairastaneille naisille hiusten lähtö on se kaikista pelottavin osa, enkä halua vähätellä sitä yhtään. Tämä on vain minun tapani käsitellä tätä kaikkea, Sohlberg toteaa vakavoituen.

Tällä hetkellä Sohlberg kertoo voivansa erittäin hyvin. Seuraavat sytostaattihoidot ovat kuitenkin edessä jo huomenna.

– Eilen hoitaja soitti, että veriarvot ovat kunnossa, eli huomenna nähdään.

– Tällä hetkellä ei ole lainkaan sellainen olo, että olisi sairas, jos ei peiliin katso. Huomenna se romautetaan taas, kun isketään myrkyt suoneen. Kroppa käy läpi hirvittävän myrskyn.

Roosa nauha -ilta tänään kello 20.05 alkaen MTV3-kanavalla.

Lääkäri: Heidi ei ole mikään tyypillinen syöpätapaus 11:35

Lue myös:

    Uusimmat