Hehkulamppunostalgia villitsee – keltaiset lamput tekevät kauppansa

Lampunvarjostimen ei tarvitse enää peittää lamppua. Lamppu saa näkyä ja mielellään muistuttaa nostalgista hehkulamppua. 

Lampuista on tullut osa sisustusta valaisinten lisäksi. Airamin markkinointijohtaja Minna Hellström kertoo, etteivät suomalaiset lähde enää lamppukaupoille metsästämään valoa tiettyyn varjostimeen, vaan lampun sisustuksellinen rooli on kasvanut.

– Lamppuja itsessään käytetään nyt sisustuksellisesti. Ihmiset hakevat lamppuja, jotka ovat ympärisäteileviä, eli valo tulee lampusta käytännössä 360 astetta. Lamppu saa näkyä.

Erityisen innostuneita kuluttajat ovat hehkulamppua jäljittelevistä led-lampuista, jotka eivät kuumene ja joiden energiankulutus on luonnollisesti hyvin pientä. 

– Keltainen, hyvin tunnelmallinen valo on ollut muodikasta jo pari vuotta, ja se tulee varmasti kasvattamaan suosiotaan edelleen Suomessa.

– Keltaisessa valossa on nostalgia-aspekti hehkulamppuun. Tietyissä lampuissa on jopa niin sanottuja hiililankoja, jotka jäljittelevät hehkulamppuja. 

Keltaiset, lämpimät valot sopivat erityisesti sisustusvaloiksi, ja niillä voi esimerkiksi korostaa tiettyjä paikkoja sisustuksessa. Tarkka työskentely vaatii kirkkaamman valon. 

Lue myös:

    Uusimmat