Hedelmäisiä kalkkunarullia, sitruunapaahdettuja juureksia ja sinappikastiketta

Kalkkunarullat (4 annosta)

  • 1 kalkkunan rinta
  • 1 rasia luumusosetta
  • 2 hapanta omenaa
  • tilkka punaviinietikkaa
  • jauhettua neilikkaa
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 8 viipaletta pekonia
  • tilkka öljyä paistamiseen
  • Kastike:
  • 2 dl demi glace- kastiketta
  • 1 rkl voimakasta sinappia
  • 0,5 dl kermaa.

Leikkaa pokittain kalkkunan rinnasta noin 2 cm paksuja siivuja. Nuiji ne kevyesti ohuiksi. Kuori ja kuutioi omena ja sekoita luumusoseen joukkoon. Mausta sose etikalla, neilikalla, suolalla ja pippurilla. Mausta kalkkunaviipaleet suolalla ja pippurilla. Levitä sosetta hieman kalkkunaviipaleiden päälle ja kieritä rullalle. Pyöräytä pekoni siivut rullien ympärille ja kiinnitä tikulla. Paista rulliin kaunis pinta pannulla tilkassa öljyä. Kun ne ovat hyvin ruskistuneet, lisää pannulle demi glace- kastike, sinappi ja kerma. Hauduta noin n. 7 minuuttia. Tarjoa rullat pannulle syntyvän kastikkeen kera.

Sitruunapaahdetut juurekset (4 annosta)

  • 3 porkkanaa
  • 2 naurista
  • 1 iso sipuli
  • 2 palsternakkaa
  • 1 sitruunan mehu ja kuori
  • 1 rkl sokeria
  • 1 rkl voita
  • suolaa ja pippuria

Kuori ja pilko juurekset isoiksi paloiksi. Laita uunivuokaan ja sekoita joukkoon voi, sokeri, suola pippuri ja sitruunan mehu sekä raastettu kuori. Paahda 180 asteisessa uunissa noin 1 tunti tai kunnes juurekset ovat pehmeitä. Pyöräytä juureksia puuhaarukalla puolessa välissä kypsennystä.

Reseptit: Henri Alén/ Ruokala

Lue myös:

    Uusimmat