Heart to Heart: Saako joku heistä Hunksien tuen?

Kenelle osa Scandinavian Hunksien hyväntekeväisyyskalenterin tuotosta menee? Lue koskettavat ehdotukset hyväntekeväisyyskohteiksi!

Scandinavian Hunks on jo usean vuoden ajan tehnyt kiitokseksi suomalaisille naisille hyväntekeväisyyskalenterin, jonka tuotoista osa on ohjattu rintasyövän hoitoon ja tutkimukseen.

Nyt Hunks ja Helmi ovat rakentamassa uutta hyväntekeväisyyden muotoa, Heart to Heart -konseptia, jossa naiset saavat ehdottaa hyväntekeväisyyskohdetta Helmen sivuilla. Osa Hunksien perinteisen hyväntekeväisyyskalenterin tuotoista ohjataan tähän kohteeseen!

Lue koskettavat ehdotukset hyväntekeväisyyskohteiksi:

"Mielestäni mielenterveyskuntoutujien asiat suomessa ovat päin "mäntyä", vaikeissa elämäntilanteissa olevat ihmiset jäävät aivan oman onnensa nojaan ja heidän asioitaan ei hoida kukaan!"

"Ehdotan tuen saajaksi syöpäsairaita lapsia, suoda heille ilo ja kaikki, mitä he tarvitsevat sairauden kanssa taisteluun, myös vanhemmille tuki."

"Toivoisin apua lasten syöpäosastolle. Se työ, mitä siellä pienellä budjetilla tehdään sairastuneiden pienokaisten eteen, on sanoinkuvaamattoman arvokasta. Nuori elämä on arvokas - osoitetaan se!"

"Ehdotan hyväntekeväisyyskohteeksi moldovalaista lastenkotia (Small Grup Homes, Family type placement, Malina Mica, Chisinau), jossa olen ollut vapaaehtoisena kohta puoli vuotta. Pestini päättyy helmikuussa, mutta avuntarve jatkuu. Lastenkodissa on monenlaista avuntarvetta. Työntekijät saavat surkeaa palkkaa ja heitä onkin aivan liian vähän, eikä heillä ole alan koulutusta. Lapsia kohdellaan huonosti, ja aitoa läsnäoloa lapset saavat vain kielitaidottomilta vapaaehtoisilta. Fyysiset tilat ovat kohtalaiset, mutta esimerkiksi imuri ei ole toiminut moneen kuukauteen: lapset siivoavat lattiamatolla päällystetyt sisätilat luudalla ja juuriharjalla. Ikkunat vuotavat, eivätkä patterit tuo riittävästi lämpöä. Keittiö lämmitetään pitämällä sähköliettä päällä. Koska ei ole pääomaa järkeviin ratkaisuihin, kuten tuplaikkunoihin ja toimiviin pattereihin, tulee turhia kustannuksia näistä ns. hätäratkaisuista. Maali rapistuu monesta kohtaa ja lähes joka ovesta jää kahva käteen ovea avatessa tai sulkiessa. Suihkut ovat pääosin rikki. Keittiön pöydät hajoilevat silloin tällöin ja jakkaroita on liian vähän jos kaikki lapset ruokailevat samaan aikaan. Korjausvälineitä rikkinäisille jakkaroille ei ole. Leluja, vaatteita ja piirtämistarvikkeita saadaan erilaisilla lahjoituksilla, mutta kuten yllä olen kertonut aineelliset ja arkiset asiat ovat rempallaan. Kalenterien tuloilla voisi varmasti tehdä lasten arjesta helpompaa, turvallisempaa ja inhimillisempää."

"Kotona vaikeavammaista lasta hoitava äiti tekee koko sydämellään, suurella rakkaudella erityisen tärkeää hoito- ja huolenpitotyötä, jonka arvo on äärettömän suuri niin yksilötasoisesti kuin myös yhteiskunnallisesti. Näiden vaikeavammaisten lasten äitien vapaa-aika on todella niukkaa, virkistys ja voimaantuminen on yksi edellytys arjen jaksamisessa. Jaksamisen tukeminen ja voimaantumisen ja tukitoimien mahdollistuminen on usein vaikea toteuttaa. Hyväntekeväisyyskampanja voisi tuoda siihen apua."

"Tyttäreni on ollut tiukoilla työn- ja opiskelun kanssa jo monta vuotta ja on nyt odottamassa kolmatta lasta. Soisin hänelle helpotusta, että hän jaksaisi viedä opiskelut loppuun äärimmäisen tiukassa elämän vaiheessaan."

"Työkaverini, yksinhuoltaja ja tekee osa-aikaisesti töitä jotta pystyy hoitamaan pienet lapsensa. He asuvat vanhassa omakotitalossa, jossa katto vuotaa. Talo tarvitsisi siis kattoremontin, jotta perhe voisi jatkaa asumista omassa kodissa."

"Lapseni on ollut vaikeassa leikkauksessa Lastenklinikalla. Jatkohoito vaikean leikkauksen jälkeen tapahtuu lastenkirurgian osastolla K8. Lapset joutuvat leikkauksen jälkeen makaamaan paljon ja näin ollen sängyssä aika meinaa käydä pitkäksi. Osastolla on vain yksi kannettava DVD-soitin, joka on kovassa käytössä. Toivoisinkin lasten viihtymisen parantamiseksi, että tämä lastenkirurginen osasto voisi olla Teille sopiva lahjoituskohde. Lapset osastolla ovat tosi sairaita ja paranemisen kannalta viihtyminen auttaisi luomaan paranemiselle tärkeän iloisen ja virkeän mielen."

"Olen 35-vuotias ja työkyvytön. Minulla on kaksi poikkeuksellisen lahjakasta kilpaurheilijalasta. Rakkaiden harrastustensa turvin he ovat vielä elämässä kiinni ja voivat nyt olosuhteisiin nähden hyvin. Köyhyyden takia harrastusten jatko on vakavasti vaakalaudalla ja pelkään todella mitä tapahtuu lasten psyykelle ja elämälle juuri kriittiseen murrosiän aikaan lopettamisesta. On myös sääli sillä pojalla voisi olla rahkeita ammattilaiseksi ja tyttärelläni rahkeita jopa olympialaisiin asti. Ilman rahaa heille ei jää mitään (paitsi pakkokoulu ja äiti vielä toistaiseksi hengissä mutta kärsien) sillä kaikki vapaa aika, innostus, unelmat , kaveripiirit, voimat ja elämän sisältö ovat olleet kiinni nimenomaan lajeissaan. Tarvitsen kipeästi sponsoreita heille!"

Kuvat: Shutterstock

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja