Heart to Heart: Kenelle Hunksit tarjoavat apuaan? Lue koskettavat avunpyynnöt!

Kenelle osa Scandinavian Hunksien hyväntekeväisyyskalenterin tuotosta menee? Lue koskettavat ehdotukset hyväntekeväisyyskohteiksi!

Scandinavian Hunks on jo usean vuoden ajan tehnyt kiitokseksi suomalaisille naisille hyväntekeväisyyskalenterin, jonka tuotoista osa on ohjattu rintasyövän hoitoon ja tutkimukseen.

Nyt Hunks ja Helmi ovat rakentamassa uutta hyväntekeväisyyden muotoa, Heart to Heart -konseptia, jossa naiset saavat ehdottaa hyväntekeväisyyskohdetta Helmen sivuilla. Osa Hunksien perinteisen hyväntekeväisyyskalenterin tuotoista ohjataan tähän kohteeseen!

Lue koskettavat ehdotukset hyväntekeväisyyskohteiksi:

"Vammauduin kahdeksan vuotta sitten tapaturmaisesti, ja nyt käytössäni on liuta apuvälineitä sähköpyörätuolista alkaen. Loukkaantumiseni jälkeen elämä onkin ollut todellakin taistelua, mutta nyt olen onnellisempi kuin koskaan ennen. Minulla on 2-vuotias Invalidiliiton minulle myöntämä avustajakoira. Sain hänet käyttööni neljä kuukautta sitten ja jokainen läheiseni on sanonut että olen hurjasti piristänyt sairauteni etenemisestä huolimatta. Nyt minulla on kaveri, joka auttaa sekä on turvana. Ulkoilemme todella paljon ja kuljen nyt kaikenkaikkiaan enemmän kodin ulkopuolella. Hän nostelee minulle pudottamani tavarat, ottaa sukat jalasta ja hanskat kädestä, avaa/sulkee ovet ja laatikot, tuo tavaroita jne. Ulkopuolisilla on ollut matala kynnys tulla juttelemaan, sillä koira kaataa kaikki ennakkoluulot, ja se onkin ollut merkittävä huomata. Haluaisinkin, että lahjoittaisitte osan tuotoistanne avustajakoirien koulutukseen, jotta suurempi määrä saisi itselleen tällaisen kaverin, kuten minulla on. Koirat koulutetaan Kemiössä, Axxel Brusaby:ssä. Avustajakoirien rahoitus on yksityishenkilöiden, yritysten yms. järjestämä, mutta vuosi vuodelta koirien koulutuksiin on yhä vähemmän ja vähemmän rahaa, vaikka hakijoita on moninkertainen määrä. Nyt kun RAY:n vähentää tukikohteitaan, niin teidän tukenne olisi korvaamatonta. Vammaisuus tuo mukanaan paljon haasteita, täytyy hyväksyä tai ainakin olla sinut itsensä sekä mahdollisen loukaantumisen kanssa, loppuelämän joutunee taistelemaan omista oikeuksistaan, sillä kotimaassamme ei ole tehty ainakaan helpoksi näitä asioita, vaan byrokratia hallitsee kaikkialla. Avustajakoira tuo niin paljon tukea ja turvaa sekä ihan fyysistä apua vammaisen arkeen, ja on ilo katsoa kuinka oma aputassu tekee työtä ilolla, häntä heiluen."

"Kehitysvammaiset ovat sukulaiseni takia sydäntä lähellä. Välillä tuntuu, että ovat ryhmänä "unohdettu kansa". Välittömiä, sydämellisiä ihmisiä."

"Minun mielestäni vanhukset tarvitsisivat enemmän toimintaa. Olen palvelutalolla töissä ja on surullista nähdä vanhukset katsomassa seinää. Minun mielestä esimerkiksi nuoriin ja lapsiin sun muihin on syynätty ihan tarpeeksi rahaa. Ainoa pulma on, että en tiedä, kuinka tämäntapainen homma toimisi ja miten järkättäisiin. Mutta vanhukset ovat niin suloisia ja elämää nähneitä ihmisiä, niin eikö olisi aika jo heitäkin. Ilman niitä meitä ei olisi, se on faktaakin faktampi. Vanhukset rulaa!"

"Tahdon apua Vantaan nuorten auttamiseen sekä varsinkin lapsiperheiden, joiden lapsilla on huonot oltavat. Olen paljon nähnyt, kuinka pienet lapset kärsivät, ja tahdon apua lapsille ja heidän vanhemmille."

"Haluaisin apua siskolleni, joka reilu vuosi sitten sai aivoinfraktin, ja on nyt toinen puoli halvaantunut: Puhekyky ihan sekaisin, ymmärtää kyllä kaiken. Pieni eläke ei riitä, nyt jo sairaalamaksuja ulosotossa. Asustelee nyt hoitokodissa, missä ei paljon virikkeitä ole. Helpottaisi, kun edes pääsisi veloista eroon."

"Tyttäreni on kolmen pienen lapsen äiti, ja heillä on taloudellisesti todella tiukkaa, vain mies tienaa ja velkaa on molemmilla perinnässä reilusti, joten apu olisi todella tarpeeseen.Rahahuolet tuovat myös muita huolia, josta kärsii koko perhe aika ajoin. Itse en heitä pysty auttamaan vaikka haluaisinkin. Haluaisin saada heille tilaisuuden alkaa alusta ilman velkaa, jolloin heidän elämänlaatunsa parenisi huimasti ja arkikin olisi helpompi jaksaa."

"Yksinhuoltajaäideille ja -isille mahdollisuus vapaaseen, eli hoitaja, että vanhempi voi olla vapaalla arjesta. Kun äiti tai isä voi hyvin, voivat lapsetkin. Monilla ei ole tukirengasta ympärillä joka auttaa hoitamisessa, muutama tunti viikkossakin auttaa kummasti jaksamaan arkea.... Valitettavasti en tiedä kohdetta, mutta perustakaa sellainen!"

"Heart to heart sopisi vallan upeasti Sydänlapset ja -aikuiset ry:n tukemiseen. Kyseessä synnynnäisesti sydänvikaiset lapset ja nuoret ja jo aikuiseksi kasvaneet aikuiset. Omamme syntyi vuonna 2002 ja diagnoosina vasemman kammion kehittymättömyys (HLHS) eli yksi vaikeimmista sydänvioista. Poikamme on käynyt läpi kolme valtavan suurta ja suurriskistä sydänleikkausta. Olemme viettäneet Lastenklinikalla ja -linnassa valtavasti aikaa, niin että vitsinä puhuimmekin omaavamme kakkosasunnon Töölössä. Sydänlasten yhdistys oli meille valtava voimavara ja sieltä kautta saimme paljon tietoa, tukea ja vertaistukiystäviä. Jos yhdistys saisi lisää tukijoita, niin se toisi valtavasti lisää mahdollisuuksia kuntoutuksiin ja iloisiin tapahtumiin, sillä se, minkä tässä elämässä on joutunut näkemään ja kokemaan, että kuolema vaanii aina ja koko ajan nurkan takana. Lisäksi lapsen hoito on hyvin sitovaa (olen omaishoitajana pojallemme) ja vertaistukitapaamiset ovat tuoneet mukavaa vaihtelua ja virkistystä, kun lahjoituksilla saaduilla rahoilla on voitu muun muassa järjestää lastenhoitoa, jotta me vanhemmat voimme kuunnella luentoja sopeutumisvalmennusleireillä ja keskustella keskenämme ja imeä sieltä voimavaroja. Sydänlapset ja heidän vanhempansa ovat hyvin sydämellistä porukkaa, musta huumori kukkii räväkästi, mutta välillä niin kovin väsynyttä kansaa me olemme, koska huolen kanssa on opittava elämään , mutta silti säilytettävä ilo ja "tuulta päin" asenne."Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja