He ovat Yhdysvaltojen rikkaimmat julkkikset – valtavat yhteistienestit

0:56

Forbes on listannut Yhdysvaltojen kymmenen rikkainta viihdealan kasvoa.

Star Warsin luonut George Lucas on Forbes-lehden mukaan rikkain Yhdysvaltalaisjulkkis. Lucasin omaisuudeksi arvioitiin noin 5,4 miljardia dollaria (4,75 miljardia euroa). Suurin osa Lucasin omaisuudesta tulee vuodelta 2012, jolloin hän myi Star Wars -oikeudet Disneylle huimalla 4,1 miljardin dollarin (3,6 miljardia euroa) hintalapulla.

Kakkossijaa pitää toinen elokuvien tekijä, Steven Spielberg. Spielbergin omaisuuden arvioidaan olevan 3,7 miljardia dollarin (3,26 miljardia euroa) suuruinen. Spielberg on ohjannut massiivisia elokuvahittejä, kuten E.T., Jurassic Park, Indiana Jones ja Pelastakaa sotamies Ryan. Lisäksi Spielberg on kunnostautunut tuottajana.

Kolmannelta sijalta löytyy mediamoguli Oprah, jonka omaisuus on noin 2,8 miljardin dollarin (euroissa 2,46 miljardia) arvoinen. Neljättä sijaa pitää entinen koripalloilija Michael Jordan, jolla on 1,7 miljardin dollarin (1,5 miljardia euroa) edestä rahaa. Jordan on kasannut omaisuutensa Jordan-lenkkitossuilla ja sijoittamalla NBA-seura Charlotte Hornetsiin.

Viidennen sijan jakavat kosmetiikalla rahoiksi lyönyt Kylie Jenner ja muusikko Jay-Z, molempien omaisuudet ovat noin 900 miljoonaa dollaria (791 miljoonaa euroa). Jay-Z on takonut rahaa musiikkinsa lisäksi sijoittamalla erilaisiin luksustuotteisiin, sekä lanseeraamallaan suoratoistopalvelulla Tidalilla. Suurimman nousun listalla tehnyt Jay-Z on ollut urallaan avoin halustaan tehdä voittoa musiikilla.

– Musiikkialan suurin huijaus oli vakuutella artisteille, että et voi olla taiteilija ja tehdä samalla rahaa. Studiolla ollessasi olet taiteilija, teet musiikkia. Kun olet valmis, markkinoit sitä maailmalle. Mielestäni siinä ei ole mitään vikaa. Itse asiassa tiedän, että siinä ei ole mitään vikaa, Jay-Z sanoi Forbes-lehdelle vuonna 2010.

Yhdysvaltojen kymmenen rikkaimman julkkiksen yhteenlaskettu omaisuus on 18,7 miljardia (euroissa noin 16,45 miljardia). Listan muita nimiä ovat taikuri David Copperfield, muusikko Diddy, golffari Tiger Woods ja kirjailija James Patterson. Listalle laskettiin kaikki ne ihmiset, jotka ovat tehneet rahaa julkisuutensa kautta, eikä ihmisiä, jotka ovat tunnettuja varallisuutensa vuoksi.

Yhdysvaltojen rikkaimmat julkkikset

 1. George Lucas 5,4 miljardia dollaria (4,75 miljardia euroa)
 2. Steven Spielberg 3,7 miljardia dollaria (3,26 miljardia euroa) 
 3. Oprah Winfrey 2,8 miljardia dollaria (2,46 miljardia euroa)
 4. Michael Jordan 1,7 miljardia dollaria (1,5 miljardia euroa) 
 5. (tasoissa) Kylie Jenner 900 miljoonaa dollaria (791 miljoonaa euroa)
 6. (tasoissa) Jay-Z 900 miljoonaa dollaria (791 miljoonaa euroa)
 7. David Copperfield 875 miljoonaa dollaria (770 miljoona euroa)
 8. Diddy 825 miljoonaa dollaria (726 miljoonaa euroa)
 9. (tasoissa) Tiger Woods 800 miljoonaa dollaria (704 miljoonaa euroa)
 10. (tasoissa) James Patterson 800 miljoonaa dollaria (704 miljoonaa euroa)

Lähde: Forbes

Lue myös:

  Uusimmat

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja