He olivat miehisiä miehiä loppuun saakka: 10 maskuliinista tapaa päästä hengestään

Nämä 10 miestä ovat jääneet historiaan, eivät aina niinkään tekemisillään eläessään, vaan sillä, miten he päättivät päivänsä.

1. Rausku keihästi

Hurjapäinen luontodokumentaristi Steve Irwin (1962–2006) kuoli kuten eli. Hän oli sukeltamassa Isolla Valliriutalla, kun satakiloinen ja erittäin myrkyllinen isokeihäsrausku pisti häntä sydämeen. Irwin kuoli lähes välittömästi. Tapahtuma tallentui videolle, koska Irwin oli töissä eli kuvaamassa luontodokumenttia. Nauhaa hallussaan pitävä Discovery Channel ei aio esittää sitä koskaan julkisesti.

2. Sotaelefantti murskasi

Eleazar Maccabeus oli kuuluisa sotasankari, joka eli noin parisataa vuotta ennen Jeesuksen syntymää. Hän on jäänyt historiaan ei niinkään sotasaavutuksistaan, vaan siitä, miten hän kuoli.

Hän osallistui juutalaissukulaistensa kanssa syyrialaisia vastaan käytyyn kapinaan. Eleazar näki sotanorsun ja uskoi sen kantavan vihollisten kuningasta. Peloton soturi päätti tappaa norsun. Hän onnistuikin siinä, mutta liian lähituntumalta. Eleazar nimittäin jäi kuolleena kaatuvan elefantin alle. Sen pituinen se.

3. Hyppäsi tulivuoreen

Ennen Sokrateen aikoja elänyt filosofi Empedocles päätti päivänsä hyppäämällä tulivuoreen. Miksi? Jotta ihmiset uskoisivat hänen olevan kuolematon jumala. Tulivuori kuitenkin sylkäisi kidastaan entisen filosofin sandaalin paljastaen vilpin.

Toisen tarinan mukaan Empedocles uskoi itse olevansa kuolematon ja palaavansa vielä elävänä tulivuoren kidasta. Niin ei käynyt, mutta miehestä puhutaan yhä. Hänen legendansa elää siis!

4. Nopeusennätyksen rikkominen

Autolla itsensä kuoliaaksi kaahaaminen ei ole miltään kantilta katsottuna miehekästä tai ihailtavaa. Liikenteen surmanajajat kun vaarantavat myös sivullisia henkiä.

Insinööri J.G. Parry-Thomasilla on kuitenkin kyseenalainen kunnia olla ensimmäinen, joka kuoli kilpa-autoradalla. Vuonna 1927 hän yritti rikkoa ennätystään. Miehellä oli allaan auto, jonka moottori oli lentokoneen. Viimeisessä kurvissa Thomasilla oli vauhtia 270 km/tunnissa. Auto lensi ympäri, ennätys rikkoutui, mutta kuski menetti henkensä.

5. Sytytti itsensä tuleen mielenilmaisuna

Vietnamilainen buddhisti-munkki Thích Quang Duc sytytti itsenä tuleen protestina Saigonissa vuonna 1963. Munkki voiteli itsensä palavalla aineella, istahti keskelle ruuhkaista katua ja antoi palaa. Protesti oli kohdistettu presidentti Ngo Dinh Diemin hallintoa kohtaan, joka sorti buddhisteja.

6. Hasta la vista – Robotti tappoi

Kawasakin tehtaalla työskennellyt japanilainen Kenji Urada (1944–1981) oli korjannut rikkinäistä robottia. Hän unohti sammuttaa virran robotista ja jälki oli kohtalokasta. Robotti tönäisi Uradan hydraulisella kädellään tehdaskoneen kitaan.

7. Rock'n roll: Sähköisku mikrofonista

Rock-musiikin haitallisuudesta nuorisoon varoiteltiin, kun rock oli nuori. Skotti Les Harvey oli Stone of Crows -bändin kitaristi. Hän kohtasi loppunsa kesken keikan vuonna 1972. Hän kosketti maadoittamatonta mikrofonia märillä käsillä, sai sähköiskun ja kuoli.

8. Seksi pysäytti pumpun

Mikäpä olisi miehekkäämpi tapa lähteä kuin Ranskan presidentillä Félix Faurella (1841–1899)? Hän kuoli toimistossaan vuonna 1899. Virallinen tarina kertoo, että presidentti kukahti kesken työteon, mutta pikkulinnut ovat kertoneet jo pari vuosisataa, että sydänkohtauksen aiheutti Fauren kolmekymppinen rakastajatar.

9. Sähkökoe ukkosella – Pallosalama iski

Sähkö ja ukkonen eivät ole hyvä yhdistelmä. Sen tiedämmme nyt kiitos saksalaisen fyysikon Georg Richmannin (1711–1753). Hän oli Pietarissa matkalla tiedeyhteisön tapaamiseen, kun matkalla alkoi ukkonen. Mies kiiruhti kotiinsa kaapatakseen salamaan jälkipolville. Sitten iski pallosalama ja tappoi Richmannin. Hän on tiettävästi ensimmäinen ihminen, joka on kuollut kesken sähköisen tiedekokeen.

10. Tippui Eiffel-tornista

Fraz Reichelt, myös lentävä räätäli nimellä historiaan jäänyt miekkonen keksi lentotakin, jonka toimivuutta hän kiipesi testaamaan Eiffel-tornista. Takki oli eräänlainen nykyajan laskuvarjon esiaste. Tuotekehittelyä vaadittiin vielä Reicheltin hypyn jälkeen, koska mies tippui kuin kivi korkeasta tornista maahan.

Lähde: http://www.oddee.com/

Lue myös:

    Uusimmat