Hätkähdyttävät korut ja asusteet

Kilpaileminen huomiosta voi aiheuttaa rikkaille seurapiiriläisille tarpeen tulla huomatuksi mahdollisimman monella eri tavalla. Suureellisilla ja kalliilla asusteilla tavoitellaan katseita ja kiinnostusta.

Timanttiliivit

Jos haluaa pukeutua ylellisesti, iltapuvun alle voi pukea loisteliaat timanttirintaliivit. Kuuluisa kultaseppä Mouawad kulutti yli 300 tuntia kehittäessään hohdokkaalle naiselle loisteliaat rintaliivit. Hintaa timanteilla ja rubiineilla verhotulla asusteella on reilut 10 miljoonaa euroa.

Dirndl-mekko Swarovskin tyyliin

Itävaltalaista Swarovski-kristallia pidetään maailman laadukkaimpana kristallina. Swarovski koristeli 150 000 kristallilla Dirndl-

mekon, joka on saksankielisillä Alpeilla käytetystä kansanpuvusta hieman viihteellisempi versio. Jos haaveilee päivästä pikku-Heidinä, unelmamekosta saa pulittaa reippaasti yli 100 tuhatta euroa, mutta Octoberfesteillä taatusti päät kääntyvät.

Ylellinen iPhone

Modernissa maailmassa matkapuhelin on asuste siinä missä esimerkiksi käsilaukkukin. Maailman kalleimman puhelimen, iPhone 3GS Supremen, hinta on tällä hetkellä reilut 2 miljoonaa euroa. Matkapuhelin on päällystetty 22 karaatin kullalla ja timanteilla, ja vastauspainiketta koristaa harvinainen 7,1 karaatin timantti. Onnellinen omistaja saa puhelimen ostaessaan strutsin nahalla päällystetyn laukun suojaamaan kalleutta.

Marja Tiuran kummallinen kaulakoru

Erikoisuutta ja näyttävyyttä osataan tuoda esille Suomessakin. Kohuministeri Marja Tiura säväytti Linnan juhlissa vuonna 2008 Ritva-Liisa Pohjalaisen suunnittelemissa asusteissa. Mielikuvitustaan hyväksi käyttänyt ministeri oli verhoutunut led-valoilla koristeltuun egyptiläistyyliseen kaulakoruun. Lisäksi naisen ranteita koristivat suuret haarniskamaiset käsikorut. Seuraavana vuonna Linnassa Tiuran kaulaa somistivat suuret valkoiset helmet, jotka toivat lähinnä mieleen valkosipulipunoksen.

Tulevaisuuden koru kiinnitetään ihoon

Tulevaisuuden korumarkkinoita hallitsevatkin erilaiset valot ja ihon alle kätkettävät asusteet, joita voi jo nyt nähdä erilaisten implanttien muodossa. Koruissa ja pukeutumisessa mennään enemmän sähköiseen maailmaan, kun elektronisesti eri tilanteita tunnistava iholaatta myötäilee kantajansa emotionaalisia ja fyysisiä muutoksia. Joustavat ja johdottomat ihokorut tulevat kehittelijöiden mukaan mullistamaan traditionaalisen ihon koristamisen.

Studio55/Jonna Jauhiainen

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja