Hätäjarrutuksessa vilkkuvat jarruvalot nyt myös moottoripyöriin

Moni autoilija on varmasti nähnyt tilanteen, jossa auton jarruvalot vilkkuvat tiheästi hätäjarrutuksesta johtuen. Nyt BMW on tuomassa tämän ominaisuuden ensimmäisenä myös moottoripyöriin.

Hätäjarrutus on liikenteessä aina vaarallinen tilanne. BMW haluaa parantaa moottoripyöräilijöiden turvallisuutta tuomalla ensimmäisenä tarjolle autoista tutun hätäjarrutuksessa vilkkuvan jarruvalon. Muutamaan BMW:n moottoripyörämalliin tulee ensi vuodelle vakiovarusteeksi ABS Pro -jarrujärjestelmä, joka sisältää yli 50 km/h nopeudesta voimakkaassa jarrutuksessa 5 Hz taajuudella välkkyvän jarruvalon. Nopeuden laskiessa alle 14 km/h kytkeytyvät myös hätävilkut automaattisesti varoittamaan takaa tulevia. Hätävilkut sammuvat pyörän saavuttaessa uudestaan 20 km/h nopeuden.

Uusi ABS Pro -jarrujärjestelmä ja sen myötä hätäjarrutuksessa vilkkuva dynaaminen jarruvalo on vakiovarusteena BMW K 1600 GT, GTL ja GTL Exclusive -malleissa mallivuodesta 2016 alkaen. Järjestelmä on saatavilla lisävarusteena ensi vuonna myös R 1200 GS-, R 1200 GS Adventure ja S 1000 XR -malleihin.

Lue myös:

    Uusimmat