Harvinainen syntymä eläintarhassa, katso hellyttävät kuvat uudesta saukonpoikasesta!

Amerikansaukko synnytti uuden pennun Oregonin eläintarhassa. Tiesitkö, että saukko ei osaa luonnostaan uida?

Oregonin eläintarhassa koettiin onnen hetkiä, kun tarhassa elävä amerikansaukko synnytti uuden pennun. Saukonpentu saapui maailmaan tammikuussa 2013, ja se on ensimmäinen Oregonin eläintarhassa syntynyt amerikansaukko. Syntyessään pikkuinen painoi vain hieman yli sata grammaa!

Pentu sai pitkän harkinnan jälkeen nimen Molalla Oregonilaisen joen mukaan. Molallan emo Tilly on saanut nimensä Tillamook-joen mukaan.

– Tilly toimii juuri oikeilla tavoilla ja vaikuttaa rauhalliselta, eläintarhan työntekijä Amy Cutting kommentoi.

Molallan emo ja isä ovat luonnosta pelastettuja saukkoja. Tilly löytyi orpona Tillamook-joen rannalta vuonna 2009.

Yleensä amerikansaukko saa 2-3 pentua kerralla. Oregonin eläintarhan mukaan saukonpoikanen avaa silmänsä 3-6 viikon ikäisenä. Viiden viikon ikäisenä se alkaa kävellä. Molalla tarvitsee myös uimaopetusta emoltaan, sillä yllättävää kyllä saukot eivät osaa uida luonnostaan!

Saukkoja on useita erilaisia. Suomessa saukko-sanalla viitataan yleensä euraasiansaukoon, jolla on hauska latinankielinen nimi, lutra lutra. Amerikansaukko, jota kutsutaan myös kanadansaukoksi, on kotoisin Pohjois-Amerikasta; erästä saukkolajia taas tavataan vain Chilessä ja Argentiinassa.

Huhtikuussa eläintarha julkaisi videon, jossa Tilly opettaa Molallaa uimaan.

Saukkojen uimaopetus näyttää ihmissilmään melko raadolliselta: emo tarttuu poikaseensa ja "raahaa" sen veteen. Eläintenhoitajan mukaan tämä on kuitenkin saukolle luonnollinen toimintatapa, eikä tilanteesta ole vaaraa tai haittaa Molallalle.

Artikkelia on päivitetty 9.4: video lisätty.


Lue myös:


AVA/Maria Aarnio

Lähde: Wikipedia, Oregon Zoo

Kuvat: Splash News

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja