"Harvinainen reaktio autoilijalta" – maitokuski ilahdutti ratsukoita Sonkajärvellä

Maitoauton kuljettajan esimerkillinen käytös ja hevosten huomioonottaminen keräävät kiitosta Facebookissa.

Maanantaina Sonkajärven Mansikkavirralla sattunut kahden hevosen ja maitoauton kohtaaminen on saanut paljon huomiota sosiaalisessa mediassa.

Ratsastaja haluaa tällä tavoin välittää kuljettajalle kiitokset esimerkillisestä liikennekäyttäytymisestä.

Suurta kiitollisuutta kuljettajaa kohtaan

Tieliikennelaki kehottaa, että liikkuvaan ratsukkoon on suhtauduttava huomaavaisesti. Vauhtia tulee myös hiljentää ja hevonen ohittaa rauhallisesti riittävällä turvavälillä. Vaikka huomaavaiseen ohittamiseen kannustetaankin, tämän kyseisen maitoauton reaktio yllätti ratsastaneen kaksikon täysin.

– Välittömästi ratsukot huomattuaan kuljettaja hidasti vauhtiaan, ja tuota pikaa pysähtyi tyystin. Sen verran harvinainen reaktio autoilijalta, että olin jo nostaa kättä pystyyn hämmästyneen kiitoksen vallassa, kun älysimme että kyseinen kuljettaja jopa sammutti autonsa siksi aikaa että ohitimme hänet, Jaana Keränen, toinen tilanteen todistaneista ratsastajista kertoo Facebookissa.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Ratsastajaa koskevat samat liikenteessä liikkumiseen liittyvät velvollisuudet kuin muitakin tienkäyttäjiä. Ratsastaja on aina vastuussa hevosensa käyttäytymisestä, ja ratsastajat lähtevät tielle omalla vastuulla. Keränen kertoo, että juuri tästä syystä hän tuntee suurta kiitollisuutta kyseistä kuljettajaa kohtaan.

Hevoselle varsin hyvä kokemus 

Ratsastaja pohtii päivityksessään jopa sitä, kuinkahan monta minuuttia kuski jäi kyseisen pysähdyksen vuoksi aikataulusta.

– Kuljettajan toiminta osui poikkeuksellisen hienoon saumaan, sillä toinen ratsukoista ohitti ensimmäistä kertaa yhdessä liikenteessä näin suuren ajoneuvon, saaden tästä varsin hyvän kokemuksen.

Keränen haluaa tämän postauksen välityksellä jakaa kiitoksensa kuljettajalle.

– Tätä saa siis jakaa kiitoksena kuljettajalle, sekä positiivisena uutisena ainaisen autoilijoiden haukkumisen sijaan!

Lue myös:

    Uusimmat