Harvardin tutkijat: Kahvin juonnilla huikea vaikutus ihmisen mielenterveyteen

Harvardin yliopiston tuore tutkimus vahvistaa kahvin juonnilla olevan positiivinen vaikutus mielenterveyteen.

Arvostetun lääketieteellisen Harvard School of Public Health -yliopiston tuore tutkimus osoittaa, että kahvia kannattaa todella juoda. Tutkijoiden mukaan kahvin juonti voi nimittäin pienentää itsemurhariskiä miehillä ja naisilla jopa 50 prosentilla.

Tutkijat kokosivat yhteen kolmen suuren amerikkalaistutkimuksen tiedot ja vertasivat itsemurhatilastoja kahvin juojien ja ei-kahvin juojien välillä. Kahvin juojiksi laskettiin ne ihmiset, jotka joivat päivittäin 2-4 kupillista kofeiinipitoista kahvia. Tutkimuksessa vertailtiin yli 200 000 amerikkalaisen tietoja ja heitä oli seurattu yli 16 vuoden ajan.

– Pystyimme osoittamaan, että kahvin suojaavan vaikutuksen takana on mitä todennäköisemmin kofeiini, Harvardin yliopiston johtava tutkija Michel Lucas totesi lausunnossaan.

Kohtuullinen määrä kahvia hyväksi

Kahvin on jo aiemmissa tutkimuksissa todettu vähentävän riskiä masennukseen naisilla. Harvardin tutkijat kuitenkin muistuttavat, että kahvia ei kannata välttämättä juoda päivittäin kuppikaupalla. Ehkä suomalaistenkin olisi siis hyvä pysyä kohtuudessa, mitä tulee päivittäisten kahvikupillisten määrään.

– Kaiken kaikkiaan tuloksemme viittaavat siihen, että yli 2-3 päivittäisen kahvikupillisen tai 400 milligramman kofeiiniannoksen ylittämisestä ei ole mitään merkittävää hyötyä.

Aiemmissa tutkimuksissa kahvin on todettu myös suojaavan muun muassa Alzheimerin taudilta ja sydänsairauksilta.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja