Harry Potterin jatko-osan liput myyntiin

Innokkaimmat Harry Potterin ihailijat saivat jo perjantaina, lähes kaksi kuukautta etukäteen, hankkia liput seuraavaan Harry Potter -elokuvaan. Lipunmyynti odotettuun "Harry Potter ja salaisuuksien kammio" -elokuvaan alkoi Britanniassa ja Yhdysvalloissa, joissa elokuvan ensi-ilta on 15. marraskuuta.

Lippujen ennakkomyynnin oletetaan nyt ylittävän ensimmäisen Potter-elokuvan "Harry Potter ja viisasten kivi" ennakkomyynnin. Elokuvastudio Warner Bros:in mukaan ensimmäiseen Potter-elokuvaan myytiin Britanniassa ennakkolippuja enemmän kuin koskaan.

Britannian suurimpaan elokuvateatteriketjuun Odeon Cinemasiin tuli perjantaina lukuisia puheluja Potterin ihailijoilta. Suuren kysynnän vuoksi Odeon joutui kolminkertaistamaan henkilökuntansa kaikissa pisteissään. Odeon odottaa lippuja myytävän vielä enemmän kuin ensimmäiseen Potteriin, sillä toinen kirjakin oli ensimmäistä suositumpi.

Marraskuussa 2001 julkaistu "Harry Potter ja viisasten kivi" on eräs maailman eniten myyneistä elokuvista. Helmikuuhun 2002 mennessä se oli ansainnut 926 miljoonaa dollaria, mikä tekee siitä "Titanicin" jälkeen eniten myyneen elokuvan.

Lue myös:

    Uusimmat