Mainos

Harry Potterille haastaja Amerikasta - Neropatti

Greg on langanlaiha noin 10-vuotias amerikkalainen poika. Hänellä ei ole taikavoimia, hän ei osaa mitään erikoisen hyvin.

Mutta Greg pitää päiväkirjaa, josta on tullut Neropatti-kirjasarja. Neropatti-kirjoja on myyty maailmalla 75 miljoonaa kappaletta.

Greg syntyi kymmenkunta vuotta sitten sarjakuvapiirtäjä Jeff Kinneyn kynästä. Kinney olisi halunnut sarjakuvapiirtäjäksi Yhdysvaltain valtalehtiin, mutta lehdet eivät innostuneet hänen piirroksistaan. Niinpä Kinney alkoi piirrellä omaksi  ilokseen ja loi Gregin, epävarman ja erilaisiin epäonnistumisiin taipuvaisen pojan.

Kinney myöntää, että Gregissä on paljon Kinneystä itsestään. ”Otin kaikki pahimmat luonteenvikani, paisutin niitä ja siitä syntyi Greg”, kertoo Kinney. Hän myöntää, että lapsena hän oli hyvin itsekeskeinen ja erittäin epävarma.

Kinney on puhumassa kirjoistaan Helsingin englantilaisen koulun oppilaille. Koulun voimistelusali on täynnä kuulijoita ja kaikki tuntuvat tietävät Neropatin. Kuudesluokkalaisen Julia Gunihon mielestä Greg on juuri sitä mitä kuudesluokkalaisen elämä on, eli tuskaa ja koulunkäyntiä.

Kuudesluokkalainen Teemu Veiste arvelee, että Neropatti-kirjat ovat niin suosittuja, koska niissä on huumoria ja paljon kuvia tekstin tukena.

Kirjailija Kinneyn mielestä nuortenkirja ei saa näyttää työläältä, sen pitää houkutella lukemaan. Hänen reseptinsä, eli sarjakuvan ja kirjan yhdistäminen tuntuu toimivan, sillä kustantajan mukaan Kinney on Yhdysvaltain parhaiten myyvä lastenkirjailija.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.