Harrasta seksiä ja juhli! Yllättävät keinot torjuvat tehokkaasti flunssan

Inkivääritee ja villasukat torjuvat tehokkaasti flunssan, mutta vilustumisen estämiseksi on olemassa myös hauskempia keinoja.  

Terveellinen ruokavalio ja riittävä uni ovat hyväksi havaittuja keinoja flunssan välttämiseksi. Jos nämä keinot eivät tunnu tepsivän, kokeile jotain uutta.

Nämä hieman erilaisemmat keinot parantavat tutkitusti vastustuskykyäsi, mutta myös mielialaasi. Ota siis seuraavat keinot käyttöön ja pysy täysissä voimissa koko talven!

Harrasta enemmän seksiä

Tässä on taas yksi syy lisää harrastaa seksiä! Tutkimuksien mukaan seksuaalisesti aktiiviset ihmiset nimittäin sairastelevat keskimääräisesti muita vähemmän.

Säännöllisesti seksiä harrastavilla on tutkitusti parempi vastustuskyky bakteereita, viruksia ja muita taudinaiheuttajia vastaan. Lisäksi se vähentää myös stressiä. Pennsylvian yliopistossa tehdyn tutkimuksen mukaan jo yhden tai kahden viikoittaisen seksikerran todettiin parantavan huomattavasti vastustuskykyä.

Halaa puita

Vietä aikaasi metsässä, puistossa tai missä tahansa puiden ja kasvien läheisyydessä. Tutkimusten mukaan ihmisillä, jotka viettävät paljon aikaansa puistossa tai metsässä, on keskimääräistä tehokkaampi immuunijärjestelmä. Tämä on pääasiassa kasvien tuottamien kemikaalien ansiota.

Kasvit päästävät ilmaan kemikaaleja, jotka suojelevat niitä hyönteisiltä ja kasvitaudeilta. Kun hengitämme näitä kemikaaleja sisäämme, tauteja vastaan taistelevien valkosolujen määrä lisääntyy kehossamme. Helppo ja halpa flunssantorjuntakeino! 

Hyvää syy juhlia

Flunssakautena moni meistä välttelee ystävien tai työkavereiden seuraa sairastumisen pelossa. Kuitenkin Carnegie Mellonin yliopistossa tehdyn tutkimuksen mukaan ystävien seurassa aikaansa viettävät sairastelevat tutkitusti muita vähemmän.

Joten älä aikaile, vaan kutsu ystäväsi, perheesi, työkaverisi tai vaikkapa naapurisi juhlimaan. Ihan vaan flunssantorjuntahengessä.

Riitele rakentavasti

Asioiden hautominen voi olla haitaksi immuunijärjestelmällesi. Kalifornian yliopistossa tehdyn tutkimuksen mukaan pariskunnat jotka riitelevät rakentavasti, ovat keskimääräistä terveempiä. Riidat kiihdyttävät infektioita vastaan taistelevien solujen tuotantoa.

Samassa tutkimuksessa todettiin, että sarkastisten ihmisten vastustuskyky on puolestaan rakentavaa palautetta antavia henkilöiden vastustuskykyä heikompi.

Hanki lemmikki

Tutkimusten mukaan lemmikit auttavat taistelemaan tehokkaasti tulehduksia vastaan. Yhdysvaltalaisen tutkimuksen mukaan jo 18 minuutin päivittäinen lemmikin silittely auttaa taistelemaan tehokkaasti tulehduksia vastaan.

Samassa tutkimuksessa havaittiin, että lemmikit voivat estää jo aivan pienten lasten allergioita ja sairastumisia. Lemmikit vähentävät erityisesti vauvojen vilustumisia ja korvatulehduksia. 

Lähde: Mirror

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja