Häpäisty Ruotsi heräsi viimein taistelemaan kunniastaan MM-kisoissa – Tre Kronor mätti maaleja Sveitsiä vastaan

Kovan paineen alla pelannut Tre Kronor syttyi pelaamaan MM-kisojen kolmannessa ottelussaan Sveitsiä vastaan ja löylytti vastustajaansa lukemin 7–0.

Kaksi ensimmäistä otteluaan MM-kisoissa Tanskalle ja Valko-Venäjälle hävinnyt Ruotsi sai kotimaansa lehdistön suunnalta kovaa painetta Sveitsi-ottelun alla.

Kaikkien aikojen fiaskoksi tuomitun Tre Kronorin taisteluilme kellomaata vastaan olikin eri luokkaa kuin edellisissä peleissä.

Ruotsi iski ensimmäisen erän puolivälin paikkeilla pikatahtiin kaksi maalia ja siirtyi mukavassa 2–0-johdossa erätauolle.

Jesper Frödénin ja Adrian Kempen osumat ovat katsottavissa jutun pääkuvan videolta.

Myös erätauon jälkeen Ruotsin hyvä ote pelistä jatkui ja se johti ottelua jo tukevasti 4–0 toisen erän jälkeen.

Kolmannessa erässä keltapaidat nakuttivat vielä kolme maalia ja veivät ottelun nimiinsä lopulta lukemin 7–0.

Ottelun tehomies oli Nils Lundkvist, joka saldotti neljä tehopistettä (1+3). Jesper Fröden keräsi tehot 2+1, Adrian Kempe ja Henrik Tömmernes nappasivat puolestaan 1+2 mieheen. Maalinsa puhtaana pitänyt Ruotsin maalivahti Adam Reideborn torjui 28 kertaa.