Suomalainen huippukokki, Michelin-ravintola Chez Dominiquen keittiömestari Hans Välimäki vinkkaa, miten syntyy maukas isänpäiväkakku helposti.
Hans Välimäen mukaan isänpäivänä ei kannata turhaan stressata ja isänpäiväkakun pohjan voi hätätapauksessa vaikka ostaa valmiina.
– Jonkinlainen moussekakku on hyvä ja helppo vaihtoehto. Laita kakkuvuoan pohjalle reunoille yltävä leivinpaperi ja tee siihen kakkupohja. Itse kostutan aina kakkupohjan perinteisellä Jaffalla, Hans vinkkaa.
– Kun olet kostuttanut kakkupohjan, tee tämän jälkeen päälle joku mousse, esimerkiksi valkosuklaasta. Helpoin nyt on sellainen, jossa vatkataan kerma, sulatetaan suklaa ja laitetaan liivate ja sokeri. Vähän vaikeampi versio on sitten sellainen, johon tulee kananmunaa, jota vaahdotetaan sokerin kanssa. Silloin moussesta tulee kuohkeampi. Päälle voi sitten tehdä vaikka jonkun geelin. Itse pidän kinuskikakusta, joten sitäkin voi laittaa kakun väliin ja päälle.