Hans Välimäki vinkkaa: Näin teet helposti maukkaan isänpäiväkakun

Suomalainen huippukokki, Michelin-ravintola Chez Dominiquen keittiömestari Hans Välimäki vinkkaa, miten syntyy maukas isänpäiväkakku helposti.

Hans Välimäen mukaan isänpäivänä ei kannata turhaan stressata ja isänpäiväkakun pohjan voi hätätapauksessa vaikka ostaa valmiina.

– Jonkinlainen moussekakku on hyvä ja helppo vaihtoehto. Laita kakkuvuoan pohjalle reunoille yltävä leivinpaperi ja tee siihen kakkupohja. Itse kostutan aina kakkupohjan perinteisellä Jaffalla, Hans vinkkaa.

– Kun olet kostuttanut kakkupohjan, tee tämän jälkeen päälle joku mousse, esimerkiksi valkosuklaasta. Helpoin nyt on sellainen, jossa vatkataan kerma, sulatetaan suklaa ja laitetaan liivate ja sokeri. Vähän vaikeampi versio on sitten sellainen, johon tulee kananmunaa, jota vaahdotetaan sokerin kanssa. Silloin moussesta tulee kuohkeampi. Päälle voi sitten tehdä vaikka jonkun geelin. Itse pidän kinuskikakusta, joten sitäkin voi laittaa kakun väliin ja päälle.

Kokeile itse: Valkosuklaamoussekakku

Kokeile Makuja-kokki Oula Hännisen valkosuklaamoussekakkureseptiä! Koristele kakku haluamallasi tavalla. Jos haluat tehdä kakun, jossa on geeli/hyytelö, kokeile maukasta Glögi-juustokakkua

Pohja

4 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoa
1 tl leivinjauhetta

Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa kunnes seos muuttuu vaaleammaksi ja vatkaimella tehty kuvio pysyy hetken näkyvissä. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään. Siivilöi jauhot taikinan joukkoon.

Sekoita vain sen verran, että taikina on tasaista.

Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja kypsennä kakkupohjaa 200-asteisessa uunissa noin kahdeksan minuuttia.

Valkosuklaamousse

5,5 dl täysmaitoa
3 rkl vaniljasokeria
4 liivatetta
700 g valkosuklaata
7,5 dl kuohukermaa

Liota liivatetta kylmässä vedessä kymmenen minuuttia. Kiehauta maito ja lisää vaniljasokeri. Vatkaa kerma vaahdoksi.

Sulata liotetut liivatteet maitoseokseen. Kaada seos valkosuklaan päälle ja anna seistä kolme minuuttia. Sekoita tasaiseksi. Kun valkosuklaa-maitoseos on kädenlämpöistä, lisää kermavaahto kahdessa erässä valkosuklaan joukkoon.

Asettele kakkupohja vuokaan ja kaada valkosuklaamousse päälle. Anna kakun jähmettyä jääkaapissa 12 tuntia. Voit pakastaa kakun ennen koristelua.

Petra Kiiski/MTV3

Lue myös:

    Uusimmat