Hans Välimäki paljastaa lisää uusista ravintoloistaan: Mustamakkaraa ja pubiruokaa!

Keittiömestari Hans Välimäen uudet ravintolat avautuvat huhtikuun lopussa Helsinkiin, entisiin Chez Dominiquen tiloihin.

Makuja.fi -sivustolla kerrottiin jo maaliskuussa keittiömestari Hans Välimäen aikeista avata Helsingin Rikhardinkadulle kaksi uutta ravintolaa, jotka ovat nimeltään Välimäki ja Rikhards. Välimäki on huippuluokan fine dining -ravintola, jollaista Suomessa ei ole koskaan nähty: ravintolassa on vain kahdeksan asiakaspaikkaa hevosenkengän muotoisen pöydän ympärillä.

Rikhards on kunnon gastropub, jollainen on Välimäen mukaan toistaiseksi puuttunut Helsingistä. Molemmat ravintolat sijaitsevat erillisissä tiloissa vanhan Chez Dominiquen paikalla. Ravintolat avautuvat huhtikuun lopussa.

Välimäki-ravintolassa vain yksi menu

Ravintola Välimäessä tarjolla on kerrallaan vain yksi menu, joka koostuu lukuisista pienistä annoksista. Jokainen annos on valmistettu käsin. Kokonaisvaltaista elämystä johdattelevat parhaimmat maut ympäri maailman.

– Voitaneen jo todeta, että tiedot kuolemastani ovat olleet ennenaikaisia: pieni tauko on tehnyt todella hyvää ja nyt pääni pursuaa ajatuksia! Välimäen ideana on tarjota vain parasta parhaimmista saatavilla olevista raaka-aineista. Ainoana rajana on oma mielikuvitus. Aika näyttää, mitä saavutamme, hehkuttaa Hans Välimäki.

– Myös minut löytää hellan äärestä - ei joka päivä, mutta säännöllisesti, Välimäki tähdentää.

Intiimissä tilassa on yksi, kahdeksan asiakasta vetävä hevosenkengän muotoinen pöytä, jonka äärellä saa keskittyä olennaiseen. Hevosenkengän keskipisteessä show'sta huolehtii maître d', huippuluokan ravintola-alan ammattilainen. Samalla voi seurata myös kokkien tarkkaa työskentelyä. Syömään pääsee keskiviikosta lauantaihin, jolloin tarjotaan aina kaksi kattausta klo 18 ja 21.

Rikhardsin listalla herkkuja myös Tampereelta

Gastropub Rikhardsin miljöö flirttailee puolestaan 30-luvun tyylin kanssa. Välimäen mukaan menuun on otettu vaikutteita ronskisti niin Belgiasta, Briteistä, Ranskasta kuin Jenkeistäkin. Fiinimpiä makuja kaipaavia hemmotellaan ankanmaksalla, kampasimpukalla ja kateenkorvalla. Ruokalistalta löytyy muun muassa Bangers & Mash, Moules-frites ja Fish & Chips - pienellä Rikhardsin twistillä.

– Rikhardsissa ruoka on pääosassa. Haluan, että ravintolaan voi tulla rennosti suoraan duunista - kuten samassa tilassa aikanaan sijainneeseen Richard's Pubiinkin, toivoo Hans Välimäki.

Tampereen suuntaan makunystyrät vie perheklassikko Hans Välimäen menneisyydestä, Beef Liver Sandwich 'Père Välimäki', ja löytyypä listalta toinenkin Manseen viittava herkkupala - mustamakkaraa karamellisoidun omenan, lämpimän perunasalaatin ja friteerattujen kapristen kera.

Ravintolassa on 68 asiakaspaikkaa ja tiskille pääsee aina syömään ilman varausta. Viikonloppuisin ravintolassa tarjotaan brunssia.

Kokeile kotona: Kotimainen versio Fish & Chips -klassikosta:

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat