Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Hans Välimäki paljastaa lisää uusista ravintoloistaan: Mustamakkaraa ja pubiruokaa!

Hans Välimäki Hansin matkassa -ohjelman kuvauksissa Los Angelesissa.
Hans Välimäki Hansin matkassa -ohjelman kuvauksissa Los Angelesissa.
Julkaistu 07.04.2014 12:31(Päivitetty 07.04.2014 12:36)

Keittiömestari Hans Välimäen uudet ravintolat avautuvat huhtikuun lopussa Helsinkiin, entisiin Chez Dominiquen tiloihin.

Makuja.fi -sivustolla kerrottiin jo maaliskuussa keittiömestari Hans Välimäen aikeista avata Helsingin Rikhardinkadulle kaksi uutta ravintolaa, jotka ovat nimeltään Välimäki ja Rikhards. Välimäki on huippuluokan fine dining -ravintola, jollaista Suomessa ei ole koskaan nähty: ravintolassa on vain kahdeksan asiakaspaikkaa hevosenkengän muotoisen pöydän ympärillä.

Hans Välimäki avaa kaksi uutta ravintolaa "Helsingin Sohoon" – tämä on hintataso

Rikhards on kunnon gastropub, jollainen on Välimäen mukaan toistaiseksi puuttunut Helsingistä. Molemmat ravintolat sijaitsevat erillisissä tiloissa vanhan Chez Dominiquen paikalla. Ravintolat avautuvat huhtikuun lopussa.

Välimäki-ravintolassa vain yksi menu

Ravintola Välimäessä tarjolla on kerrallaan vain yksi menu, joka koostuu lukuisista pienistä annoksista. Jokainen annos on valmistettu käsin. Kokonaisvaltaista elämystä johdattelevat parhaimmat maut ympäri maailman.

– Voitaneen jo todeta, että tiedot kuolemastani ovat olleet ennenaikaisia: pieni tauko on tehnyt todella hyvää ja nyt pääni pursuaa ajatuksia! Välimäen ideana on tarjota vain parasta parhaimmista saatavilla olevista raaka-aineista. Ainoana rajana on oma mielikuvitus. Aika näyttää, mitä saavutamme, hehkuttaa Hans Välimäki.

– Myös minut löytää hellan äärestä - ei joka päivä, mutta säännöllisesti, Välimäki tähdentää.

Intiimissä tilassa on yksi, kahdeksan asiakasta vetävä hevosenkengän muotoinen pöytä, jonka äärellä saa keskittyä olennaiseen. Hevosenkengän keskipisteessä show'sta huolehtii maître d', huippuluokan ravintola-alan ammattilainen. Samalla voi seurata myös kokkien tarkkaa työskentelyä. Syömään pääsee keskiviikosta lauantaihin, jolloin tarjotaan aina kaksi kattausta klo 18 ja 21.

Rikhardsin listalla herkkuja myös Tampereelta

Gastropub Rikhardsin miljöö flirttailee puolestaan 30-luvun tyylin kanssa. Välimäen mukaan menuun on otettu vaikutteita ronskisti niin Belgiasta, Briteistä, Ranskasta kuin Jenkeistäkin. Fiinimpiä makuja kaipaavia hemmotellaan ankanmaksalla, kampasimpukalla ja kateenkorvalla. Ruokalistalta löytyy muun muassa Bangers & Mash, Moules-frites ja Fish & Chips - pienellä Rikhardsin twistillä.

– Rikhardsissa ruoka on pääosassa. Haluan, että ravintolaan voi tulla rennosti suoraan duunista - kuten samassa tilassa aikanaan sijainneeseen Richard's Pubiinkin, toivoo Hans Välimäki.

Tampereen suuntaan makunystyrät vie perheklassikko Hans Välimäen menneisyydestä, Beef Liver Sandwich 'Père Välimäki', ja löytyypä listalta toinenkin Manseen viittava herkkupala - mustamakkaraa karamellisoidun omenan, lämpimän perunasalaatin ja friteerattujen kapristen kera.

Ravintolassa on 68 asiakaspaikkaa ja tiskille pääsee aina syömään ilman varausta. Viikonloppuisin ravintolassa tarjotaan brunssia.

Kokeile kotona: Kotimainen versio Fish & Chips -klassikosta:

Sumo video id

(MTV LIFESTYLE)

Lisää aiheesta:

Vain kuusi asiakasta illassa, hinta 250 euroa per naama: Tällainen on Tomi Björckin ja kumppaneiden uutuusravintolan erikoistiskiHans Välimäki avasi uuden ravintolan älyttömässä tilanteessa – vaihtoehdot olivat vähissä: "Soitin Artolle, että ei s*****a, mitäs me nyt tehdään"Hans Välimäki tekee nyt 80 euron kotiruokabokseja: "Ihmisten pitää edelleen syödä"Hans Välimäeltä yllätysveto! Legendaarisen Palacen jättänyt keittiömestari avaa uuden ravintolan – konsepti kaukana fine diningistaRavintolaesittely: Opetusravintola Anna, Ahlman, TampereHans Välimäki avasi uuden ravintolan Helsinkiin: "Jokainen annos on tehty niin kuin minä haluan sen syödä"
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 21:50
    Viiden jälkeen

    Maikkarin juontaja joutui kiperään tilanteeseen – ruotsin lehtori Lötjönen arvioi suorituksen

  • 20:37
    Ihmissuhteet

    Lily Allen julkaisi poikkeuksellisen kostoalbumin – kosto nöyryytyksestä helpottaa, mutta voi mennä yli

  • 18:52
    Terveys ja hyvinvointi

    Miten nukut? Tämä seikka yöllä voi lisätä sydänsairauksien riskiä

  • 17:00
    Ruokavirasto

    Lasten purkkiruokaa vedetään takaisin – saattaa sisältää muovinpaloja

  • 16:46
    Ruoka

    Yksi uunitemppu ja arkinen raaka-aine muuttuu herkuksi – Henri Alén paljastaa kikan