Hanoi Rocks -legenda Sami Yaffa ei suostu jämähtämään: "Musiikillinen tutkimusmatka ei lopu ikinä"

Muun muassa Michael Monroen yhtyeessä sekä ruotsalaisyhtye The Hellacoptersissa bassoa soittavan Sami Yaffan elämässä riittää kiirettä.

Muusikko Sami Yaffa, 53, nousee tulevana perjantaina 20. lokakuuta Helsingin Kulttuuritalon lavalle Michael Monroen bändin kanssa. Monroe juhlii 30-vuotista soolouraansa.

Yaffa avioitui syyskuussa valokuvaaja Meeri Koutaniemen, 29, kanssa.

– On ollut kiireinen vuosi. Meerin uusi kirja (toimittaja Maija Salmen kanssa tehty Ilopangon vankilan naiset) julkaistiin juuri ja laitoimme juuri pakettiin yhteisen kirjamme (Sami Yaffan maailma), joka julkaistaan marraskuussa, basisti kertoo.

– Viime viikolla kävin Tukholmassa lämmittelemässä The Hellacoptersin kanssa The Rolling Stonesia. Marraskuun lopussa lähdemme Michael Monroen kanssa Englantiin rundille ja joulukuun alussa menemme Japaniin. Sound Tracker -ohjelman uusi kausi alkaa ensi vuoden alussa. Kiirettä riittää!

Yaffa kertoo myös, että Mad Juana -yhtyeen uusi levy julkaistaan näillä näkymin ensi vuonna.

– Sitä levyä on väännetty aika helvetin pitkään. Karmen (Guy, Yaffan entinen puoliso ja Mad Juanan laulaja) asui Meksikossa monta vuotta ja minä New Yorkissa. Sen bändin soundimaailma on jotain ihan muuta kuin Michael Monroen tai The Hellacoptersin soundi, Yaffa kertoo.

– Eihän se musiikillinen tutkimusmatka lopu ikinä. En minä ainakaan halua jämähtää vain yhteen uraan. Se pitää hommat mielenkiintoisena.

Sami Yaffa tänään tiistaina vieraana Peter Nyman -ohjelmassa kello 22.35.

Lue myös:

    Uusimmat