Hannu Lahtelan kassi:

- porojauhelihaa - glunsseja - kaarnikkaa eli variksen marjoja - 4 poron konttiluuta - 4 Lapin mantelia eli puikulaperunaa - puolukkamehua - kangasajuruohoa - rantaminttua

Markus Maulavirran ja Hannu Lahtelan menu:

Konttiluuta ja kirves

Paahda konttiluut uunissa 15 minuttia ja halkaise leukulla pitkittäin. Suolaa ydin ja lime.

Poropyörykät ja kaarnikka-kermakastiketta

1/2 sipulia porojauhelihaa loraus kermaa maustepippuria suolaa

Sekoita taikina ja mausta. Muovaa pyöryköitä ja paista öljyssä. Sekoita kaarnikkamehua ja kermaa. Kiehauta ja tarjoa muusin sekä kastikkeen kanssa.

Kaarnikka-sabayon

4 keltuaista 2 dl kaarnikkamehua 1/2 dl puolukkamehua 100 g sokeria

Sekoita aineet keskenään ja saosta vesihauteessa kypsäksi.

Poronselykset, kangasajuruohokastiketta

poronselyksiä ruisjauhoja suolaa pippuria valkosipulin kynsiä kangasajuruohoa

Jauhoa selykset ruisjauhoissa ja paista voissa. Lisää kokonaiset valkosipulit ja loraus punaviiniä. Nosta selykset pois ja keitä kastike kokoon. Kiillota pienellä voinokareella.

Lue myös:

    Uusimmat