Hanna Sarén kannustaa mallistollaan: Älä unohda päiväunelmia!

Suunnittelija Hanna Sarén kertoo AVAlle nykyisestä ja tulevasta vaatemallistostaan sekä paljastaa mietteitään suomalaisten tyylistä.

Muotitietoinen-sarjan toisessa jaksossa juontaja Maria Veitola vierailee suunnittelija Hanna Sarénin luona. AVA kysyi Sarénilta, mitä kevään ja kesän mallistoissa on luvassa.

Sarén kuvailee mallistojaan naisellisiksi, moderneiksi ja tyylikkäiksi, joissa näkyy vahvasti designerin kädenjälki.

– Niissä on kiva energinen meininki ja ne ovat positiivisia. Malliston teemat ovat omakohtaisia, jossa on kevyt pilkahdus suunnittelijan omaa maailmaa. Teema ja tarina välittyvät tuotteisiin. Niitä on kiva pitää ja niissä on hyvä olla, Sarén kuvailee.

Talven 2012 malliston nimi kantaa nimeä Winter Sporting in Aspen. Siinä on otteita 80-luvun urheilumuodista muutettuna moderniin nykymuotiin.

– Myös David Bowien levynkannessa ollut salama toistuu muun muassa stretch-nahkahousuissa ja mokkapuserossa ja samaisia vaikutteita on muun muassa silkkihaalarissa. Kontrastina ovat väljät, värikkäät tai tosi mustat takit, housut ja puserot, joissa on kiinnitetty huomiota helman leikkauksiin. Clutch-laukuissa vuoristo ja talviurheilu ovat kannen kuvissa; hiihtohissi, slalom-laskettelija ja luistelija, Sarén sanoo.

Päiväunelmat lomasta päätyivät mallistoon

Ensi kevään malliston nimi on Daydreaming, johon ovat innoittaneet päiväunelmat merituulesta, auringon lämmöstä ja lomasta.

– Inspiraationa ovat olleet meidän perheen lomamatkat Korsikalla, Camarguessa, Japanissa ja Miamissa; paikoissa, joista on ihanat muistot ja joihin on kiva palata päiväunelmissa, Sarén kertoo.

Vaatemallistossa on painokuosi nimeltä Sea, joka on painettu silkille ja satiinipintaiselle puuvillalle. Siinä taivas, meri ja ranta kohtaavat raitoina, aaltoina ja suurempina väripintoina.

– I love Daydreaming - fluoriväriprintit ovat aiheena muistuttamassa, että älä unohda päiväunelmia!

Mallisto oli esillä Helsingin juhlaviikoilla Designmuseon yksityisnäyttelyssä "Daydreaming" Hanna Sarén & Juha Nenonen sekä Taiteiden yönä Paviljongissa esitettiin Hanna Sarén SS13 Daydreaming -muotinäytös. Molemmat näyttelyt olivat WDC 2012 Helsinki -tapahtumia.

Sarén kertoo ihailevansa monia muotisuunnittelijoita.

– Seuraan Walter Van Beirendonckia, Phoebe Philoa, Nicolas Chesquiérea, Rei Kawakuboa ja kaikkia suuria tähtiä ja uusia tulokkaita.

Muoti tuo ryhtiä ja positiivista mieltä

Suunnittelijan tulevaisuuden suunnitelmiin kuuluu seikkailua ja kauneuden jakamista.

– Haluan seikkailla ja löytää itseni eri kaupungeista, paikoista joihin rakastun. Haluan jakaa kauneutta maailmalle suunnittelemillani kengillä, laukuilla ja vaatekappaleilla. Ne antavat ryhtiä ja positiivista, hyvää mieltä käyttäjälleen, Sarén uskoo.

Miten Sarén kuvailisi omaa tyyliään?

– Olen kokeilija ja fiilistelijä. Minimalistinen musta ja sininen kausi on nyt ohi ja värit ovat astuneet vahvasti mukaan. Käytän värejä yhdessä lookissa paljon ja pidän vaatekappaleista, joissa tapahtuu paljon. Eli herkullinen, runsas ja värikäs meininki on nyt meneillään. Yhdistelen väljiä ja niukkoja linjoja sekä ylläpidän modernia lookia, Sarén kertoo.

Suomalaisia Sarén kehuu luoviksi ja omaperäisiksi pukeutujiksi – erityisesti niitä tyylittelijöitä, jotka haluavat viestittää pukeutumisella omasta persoonastaan, arvoistaan ja ajatuksistaan. Mitä Sarén odottaa näkevänsä tänä talvena ihmisten yllä?

– Värejä. Volyymiä ja kapeita suoria linjoja. Tyylikästä, mutta rentoa pukeutumista. Olen odotellut milloin karvahatut tulevat suurempaan muotisuosioon, ne ovat sitä pukeutumista jota pitäisi vaalia näillä pohjoisilla leveyspiireillä. Minulla sellainen on ja se kyllä huvittaa ihmisiä aina, kun sitä pitää. Se on hauskaa.

MUOTITIETOINEN-sarjan uusinnat AVAlla tiistaisin klo 16.30.AVA

Kuvat: Lehtikuva, Hanna Sarén

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja