"Hän oli aivan kiistaton, loistava esiintyjä ja ihmisten viihdyttäjä" – näin Antero Mertaranta arvioi Matti Nykäsen uraa muusikkona

Janne Ahonen muistelee esikuvaansa: Haaveilin samanlaisista hypyistä ja tuuletuksista kuin Matti 12:59
Antero Mertaranta ja Janne Ahonen muistelevat Matti Nykästä

Antero Mertaranta ylistää maanantain ja sunnuntain välisenä yönä kuolleen Matti Nykäsen rohkeutta lähteä urheilu-uransa jälkeen täysin uudelle viihdeuralle. 

Maanantaina 4. helmikuuta uutisoitiin, että entinen mäkihyppääjä Matti Nykänen on kuollut. Nykänen oli kuollessaan 55-vuotias

Nykänen lopetti uransa mäkihyppääjänä vuonna 1992. Urheilu-uransa jälkeen Nykänen pysyi yhtenä seuratuimpana suomalaisena julkisuuden henkilönä kuolemaansa asti. 

Vaikka urheilu-ura loppui vuonna 1992, ja vielä samana vuonna alkoi toinen ura musiikin parissa. Nykäsen ensimmäinen levy Yllätysten yöjulkaistiin 1992. Levy myi kultaa, vaikka Nykäsen uusi ura laulajana sai osakseen myös paljon kritiikkiä.

Urheiluselostaja Antero Mertaranta kertoo MTV Uutisille tunteneensa Nykäsen henkilökohtaisella tasolla. Hänen mukaansa miehen menestys musiikin saralla perustui Nykäsen rohkeuteen tehdä sekä uskaltaa tehdä asioita. 

– Onhan se todella yllättävää, että Matti lähti tämmöiselle uralle. 

– Eihän Matti mikään laulaja tietenkään ollut, mutta hän oli aivan kiistaton, loistava esiintyjä ja ihmisten viihdyttäjä. Ja sitähän esiintyminen tietysti parhaimmillaan on. 

Mertarannan mukaan esiintyminen ei kuitenkaan ollut herkkänä miehenä tunnetulle Nykäselle kaikista luontevinta. Mertaranta ylistääkin Nykäsen rohkeutta, jolla hän ylitti itsensä muusikkona ja esiintyjänä sekä löysi itsensä uudestaan. 

– Ajatukseni on, että Mattihan oli lopulta aika ujo ja varsinkin alkuaikoina pelkäsi esiintymistä. 

– Ehkä siinä se Matin salaisuu juuri piilee, että hän oli kaikilla mittareilla niin äärimmäisen hieno, monipuolinen ja rohkea ihminen, johon liittyy kaikki elämän kirjot. Siksi ajattelen ja arvostan häntä suurella lämmöllä. 

Lue myös:

    Uusimmat