Hampaisiin kiinnitetään eniten huomiota ulkonäössä – treenattu kroppa jää toiseksi

Miesten mielestä hyväkuntoiset hampaat ovat selkeästi tärkeintä ulkonäössä, kun taas naiset pitävät hyviä hampaita ja hyväkuntoista ihoa yhtä tärkeinä.

Pepsodentin teettämään kyselyyn vastanneista miehistä 40 prosenttia piti hyväkuntoisia hampaita ulkonäkönsä tärkeimpänä osana, naisilla hampaat ja hyväkuntoinen iho saivat molemmat 35 prosentin kannatuksen.

Muun muassa kauniit silmät sekä treenattu vartalo jäivät molemmilla sukupuolilla selvästi toisarvoisimmiksi ominaisuuksiksi.

Vastaajien mielestä hampaiden tärkein ominaisuus on hyvä kunto, jota arvosti yli 70 prosenttia molemmista sukupuolista. Hampaiden puhtautta piti tärkeimpänä vajaa 30 prosenttia, suoruutta tai valkoisuutta vain alle prosentti vastaajista.

Joka viides ei tiedä, mitä plakki on

Kyselyyn vastanneista 90 prosenttia suhtautuu hampaiden hoitoon vakavasti. Yli puolet kuitenkin kokee hoidon tylsäksi puuhaksi. Mielellään hampaita kertoi hoitavansa vajaa kolmannes vastaajista.

Kyselyn mukaan suurin osa, 80 prosenttia vastanneista, ymmärtää myös, mitä plakki tarkoittaa ja miten se voidaan hoitaa pois.

Noin puolet vastaajista oli käynyt hammastarkastuksessa vuoden sisällä. Yli kolmanneksella vastaajista tarkastuksesta oli aikaa 2–3 vuotta, yli kymmenellä prosentilla oli kuitenkin 4 vuotta tai enemmän.

Hampaiden hoitoon vastaajat käyttävät tyypillisesti 4–5 minuuttia päivässä – tämä aika riitti 41 prosentille.

Pepsodentin teettämään kyselyyn vastasi yli 1 300 ihmistä.


Lähde: Pepsodent

Lue myös:

    Uusimmat