Hämmennyitkö Antti Tuiskun Treenaa-kappaleen kuultuasi? Artisti paljasti erikoisen aksenttinsa syyn Aki Linnanahteelle

10:09
Antti Tuisku tekee paluun - osti keikkataukonsa aikana asunnon Espanjasta

Antti Tuisku paljastaa Aki Linnanahteen podcastissa mistä Treenaa-kappaleessa kuultu "amerikkalainen" aksentti on peräisin.

Poplaulaja Antti Tuisku, 36, julkaisi pitkästä aikaa tuoretta musiikkia vuoden ensimmäisenä päivänä, kun kansan kuultavaksi ilmestyi Tuiskun uusi kappale Treenaa. Tuore kappale kertoo nimensä mukaisesti treenaamisesta ja salilla käymisestä, jota erittäin kovassa kunnossa oleva Tuisku myös esittelee kappaleen musiikkivideolla. 

Useat ovat kappaleen kuultuaan saattaneet kuitenkin hämmentyä, sillä kappaleessa Tuisku ei laula tavallisen "suomalaisesti" vaan sanat vääntyvät muusikon suussa yllättäen hieman amerikkalaiselta kuulostavalla aksentilla. Kappale on kuitenkin suomenkielinen. 

Asiaa tiedusteli Tuiskulta myös radiojuontaja Aki Linnanahde podcastissaan Aki Linnanahde Talk Show. Tuisku vakuutteli Linnanahteelle, ettei aksentin taustalla ollut minkäänlaista "taiteellista oivallusta" vaan syy erikoisen aksentin käyttöön oli aivan muu. 

Tuiskun mukaan kappaleen tekovaiheessa hän lauloi sitä vielä "normaaliin" tapaan, mutta tuotantotiimin mielestä jokin siinä ei toiminut. Lopulta kappaleen tuottaja Jurek oli Tuiskun mukaan harmitellut ääneen, että koska hänellä oli juuri ollut äänityssessioita yhdysvaltalaisten biisintekijöiden kanssa, ei hän pysty käyttämään samoja lauluasetuksia suomeksi laulavan Tuiskun kanssa.

Tuisku oli puolestaan kysynyt Jurekilta, miksei näin voinut tehdä. Tuottajan mukaan syy oli siinä, että suomen kielessä konsonantit ovat paljon voimakkaampia. Mikäli konsonantteja pehmennettäisiin, voisi hän käyttää samoja asetuksia kuin yhdysvaltalaisten yhteistyökumppaniensa kanssa. Tuisku totesi haluavansa sitten koittaa laulaa oman kappaleensa "amerikkalaisittain". 

– No sitten mie lauloin sen vähän sillä tavalla amerikkalaisittain, ja yhtäkkiä se vaan kuulostaa saakelin hyvältä. 

Kappaleen amerikkalaistunut versio oli Tuiskun mukaan saanut tuotantoryhmän repeämään täyteen nauruun sekä toteamaan, että tässä olisi kaivattu versio kappaleesta. 

– Mietin siihen, että no ei kai nyt sentään, että en kai mie tällä tavalla voi sitä laulaa levylle. Mutta sitten loppujen lopuksi rupesin miettimään, että mikä tässä nyt aiheutti sen suurimman reaktion, mistä meillä tuli se paras fiilis, niin tästä se tuli.

– Mutta niin kuin sanottu, ei siihen mitään tämmöistä suurta taiteellista tai luovaa oivallista liittynyt, vaan oikeastaan ihan tämmöinen tekninen asia. 

Pohdinnan päätteeksi Tuisku lupaa Linnanahteelle, että jatkossa hän tulee yhä sanomaan esimerkiksi Peto on irti tuttuun tapaan, eikä amerikkalainen aksentti tule todennäköisesti ulottumaan Treenaa-kappaleen yli. 

Antti Tuiskun tuoreen Treenaa-kappaleen ja sen musiikkivideon näet alta. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja