Hämmästyttävä video! Pompejin raunioista löytyi kaksi ruumista – tältä näyttävät lähes 2000 vuotta sitten purkautuneen Vesuviuksen uhrit

1:43
Katso video mykistävästä löydöksestä.

Arkeologit ovat löytäneet poikkeuksellisen hyvin säilyneet kahden miehen ruumiit Pompejin roomalaisesta kaupungista, joka tuhoutui vuonna 79.

Pompejin arkeologisen puiston johtajan Massimo Osannan mukaan ruumiit ovat uskomaton todistus lokakuisesta aamusta lähes 2000 vuotta sitten, jolloin roomalainen kaupunki tuhoutui Vesuviuksen purkauksessa.

– Nämä kaksi uhria etsivät ehkä turvapaikkaa, kun pyroklastinen virta pyyhkäisi heidän ylitseen kello yhdeksän aamulla ja tappoi kaiken tiellään olevan, hän arvioi.

Miehet olivat eriarvoisessa asemassa yhteiskunnassa

Ensimmäisen miehen arvioidaan olleen 30-40-vuotias ja korkea-arvoisessa asemassa. Hänellä on kaulan alla jäljellä villaisen kaavun jälkiä.

Toinen miehistä oli kuollessaan 18-23-vuotias. Hän oli pukeutuneena tunikaan ja miehestä löytyi lukuisia murskaantuneita nikamia. Tämä viittaa hänen olleen orja, joka teki raskasta ruumiillista työtä. 

Miesten luut ja hampaat suojattiin löydöksen jälkeen. Pehmytkudosten jättämät aukot täytettiin kipsillä ja kovettumisen jälkeen ruumiiden ääriviivat saatiin kaivettua esiin.

Jäänteet löydettiin Civita Giulianasta, joka sijaitsee noin 700 metrin päässä pohjoiseen Pompejin keskuksesta. 

Ennen Pompejin tuhoa kaupunki oli koti noin 13 000 ihmiselle. Rauniot löydettiin vasta 1500-luvulla ja järjestetyt kaivaukset alkoivat vuoden 1750 aikoihin. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja