Mainos

Hämeenlinnan poliisi tiedottaa ja piristää

Jokin aika sitten tässä blogissa peräänkuulutettiin hyviä poliisitiedotteita. Silloin esiin nousivat kuopiolaispoliisi Markon Kilven tiedotteet. Tässä linkit niihin 1, 2, 3. Hämeenlinnan poliisi on nostanut profiiliaan tiedotteiden alalla viime aikoina.

Alla muutama ylikonstaapeli Ilkka Iivarin päivää piristävistä tiedotteista. Olisiko Marko Kilven verbaliikka löytänyt voittajansa?

Eli Hämeenlinnan poliisi tiedottaa, olkaa hyvä.

26.10:

Poliisilaitosta vastapäätä olevan lemmikkieläinliikkeen asukkaat ovat murheellisia, kun joku pilasi heidän juuri somistettua näkymää viime yön aikana. Tuntematon Picasso sotki tussilla näyteikkunoiden uusittuja mainosteippauksia. Poliisikoiratkin ovat vihaisia tällaisille heidän ruokamarketinsa töhrijöille.

Puolalaisen aforistikko Stanislaw Jerzy Lecin mukaan: "Minkäs teet, kun poliisikoira heiluttaa vain häntäänsä"

25.10:

Kantolassa Myllärinkadulla entisen myllyn tiloissa on liikkunut vahingontekijöitä viime aikoina. Huimimmat ovat kiivenneet viikonlopun aikana 67 metriä maanpinnasta olevalle katolle ja rikkoneet sieltä "lentovaloja". Rakennuksesta on tiputettu myös kaksi 200 litran vaseliinitynnyriä maahan.

Pudotuksen jälkeinen äkkipysähdys on saanut tynnyrit katkeamaan ja aukeamaan, jolloin vaseliinit ovat levinneet pihalle. Ilmeisesti rakennukseen on päästy sisälle kiipeämällä 35 metriä rakennuksen ulkopuolisilla tikkailla, joten päätä ei pakota korkeatkaan paikat. Tekijät ovat jättäneet itsestään tussikirjoituksella sisätiloihin luonnehdinnan "Tuntemattomat tahvot".

Vaikuttaisi jotenkin pikkupoikien touhuilta, joten kotikoulussa tarvittaisiin muistutusta vaarasta ja vahingonteon laittomuudesta.

23.10:

Varokaa nettitreffihuijareita

Treffipalstat yhdistävät yksinäisiä, mutta palstalta voi tavata huijarin, joka kuppaa rahat.

Suomalainen mies laittaa treffipalstalle ilmoituksensa. Treffipalsta voi olla suomalainen, sillä ne ovat luettavissa kautta maailman netissä. Ilmoitukseen vastaa nainen ulkomailta. Nainen kertoo olevansa kotoisin Euroopasta, mutta asuvansa Afrikassa. Viestejä vaihdellaan ja ystävyys tiivistyy. Nainen ilmoittaa olevansa tulossa Suomeen, mutta tarvitsee matkarahaa. Mies lähettää.

Naiselle tulee este lapsen sairastumisesta. Tarvitaan lisää rahaa kalliisiin yksityislääkärin hoitoihin. Hyväuskoinen mies lähettää. Homma jatkuu jonkin aikaa erilaisilla verukkeilla. Rahaa on lähetetty jo parikymmentä tuhatta euroa.

Vallitsee hetken hiljaisuus. Sitten ottaakin yhteyttä mies afrikkalaisesta pankista ja ilmoittaa naisen olevan huijarin. Mies ilmoittaa, että hän toimittaa rahat takaisin Suomeen, mutta tarvitsee kymppitonnin järjestelyihin.

Taas suomalainen mies uskoo tarinan ja lähettää rahaa. Mies on tullut kunnolla huijatuksi ja rahaa on mennyt kymppitonneja.

Missään vaiheessa rahat eivät ole menneet suoraan millekään tilille vastaanottomaassa, vaan rahat on toimitettu rahanvälitysjärjestelmän kautta suoraan vastaanottajalle. Rahanvälitysfirma ei ole rikoksessa mukana, mutta sen palvelua käytetään rahansiirrossa.

Nykyajan seireenit laulavat nettirakkauden avulla miehen huijatuksi.

Tämä vaikuttaa uudelta huijauskuviolta, sillä ainakaan ilmoituksia ei ole vielä poliisille tehty muualla kuin tänään Hämeenlinnassa.

16.10:

Aamulla kymmenen jälkeen päätti kolme vahvassa alkoholin tuoksuisessa kantavierteessä ollutta miestä harjoitella moottorisahataiteilua Lammilla, marketin pihassa. Kohteeksi he valitsivat kaupan edessä olleen ostoskärrykatoksen. Tuloksena syntyi puolen metrin kokoinen reikä pleksiin.

Murtautumisesta ei ilmeisesti ole kysymys, sillä tilahan on täysin avoin. Olivatpa vielä ohimennen sisustaneet aukkoa verhoilla ja taululla.

Kaikkea humalahöyryinen pää keksiikin. Kyseessä ei ollut nuorison keksintö, sillä miehet olivat 30 - 40 -vuotiaita.

PS. Lisää Iivarin tiedotteita alempana vastauksissa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.