Hämeen poliisi päätyi ensimmäistä kertaa anomaan harvinaista pakkokeinoa – huumerikoksista epäillyt määrättiin tehostettuun matkustuskieltoon

Hämeen poliisi on pyytänyt ensimmäistä kertaa käräjäoikeudelta tehostettua matkustuskieltoa. Rikoksista epäillyt miehet oli vapautettu tutkintavankeudessa, mutta poliisi katsoi, ettei heitä voi pitää vapaalla jalalla ilman tehostettua matkustuskieltoa.

Päijät-Hämeen käräjäoikeus vangitsi 21. marraskuuta 2019 neljä henkilöä muun muassa huumausainerikoksesta todennäköisin syin epäiltynä. Vangitut ovat Lahden seudulla asuvia 21-36 -vuotiaita miehiä.

Tutkinnan edettyä syytä vangitsemiseen ei enää ollut, ja miehet vapautettiin.

Poliisi kertoo kuitenkin pyytäneensä käräjäoikeutta määräämään miehet tehostettuun matkustuskieltoon muun muassa siksi, että heillä oli huomattavaa aiempaa rikostaustaa.

Päijät-Hämeen käräjäoikeus määräsi henkilöt tehostetuun matkustuskieltoon 28.11.2019.

Kotietsinnässä löytyi huumeita, käteistä ja starttipistooli

Rikosepäilyihin liittyen poliisi teki yhden epäillyn asuntoon kotietsinnän marraskuun puolivälissä.

Kotietsinnällä asunnosta tavattiin asunnossa kirjoilla oleva mies sekä kaksi muuta vangittuna olleista. Asunnosta takavarikoitiin erilaisia huumausaineita, muun muassa 450 grammaa kannabista ja yli sata kappaletta Subutex-lääkkeitä.

Huumausaineiden lisäksi asunnosta löydettiin käteistä rahaa, joka poliisin mukaan viittaa huumausaineiden myyntiin. Lisäksi asunnossa oli varkausrikoksella anastettua omaisuutta sekä starttipistooli, joka oli porattu auki.

Poliisi uskoo, että asunto toimi jonkinlaisena huumausaineiden myynti- ja välityspaikkana, jonne tuotiin huumausaineiden hankkimiseksi myös varastettua tavaraa.

Yksi vapautetuista otettiin uudelleen kiinni

Poliisi otti maanantaina kiinni yhden kolmesta tehostetussa matkustuskiellossa olevista, koska häntä epäillään uusista rikoksista ja hän on toistuvasti rikkonut tehostetun matkustuskiellon ehtoja.

Päijät-Hämeen käräjäoikeus vangitsi miehen keskiviikkona.

Tehostettua matkustuskieltoa valvotaan laittamalla henkilölle saman tyyppinen panta jalkaa kuin niin sanotussa pantavankeudessa.

Näin henkilön sijaintia voidaan teknisesti valvoa. Laitteen asennuksen ja valvonnan toteuttaa käytännössä Rikosseuraamuslaitos.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja