Hamas julkaisi siepatun israelilaissotilaan viestin

Israelin armeija aloitti laajan hyökkäyksen Gazaan viime kesäkuussa, kun palestiinalaiset ääriryhmät sieppasivat israelilaissotilaan.

Palestiinalainen äärijärjestö Hamas on julkaissut ääninauhan, jolla sen mukaan puhuu Gazan kaistalla vuosi sitten siepattu israelilaissotilas.

Hamasin aseellisen siiven internetiin laittamalla nauhalla Gilad Shalitiksi itsensä esittelevä mies kertoo, että hänen terveytensä on heikentynyt ja pyytää Israelia suostumaan sieppaajiensa vaatimuksiin.

Palestiinalaiset ääriryhmät sieppasivat Shalitin viime kesäkuussa. Ryhmät vaativat Israelia vapauttamaan satoja vangittuja palestiinalaistaistelijoita. Israelin armeija aloitti laajan operaation Gazassa sotilaan vapauttamiseksi, mutta vetäytyi marraskuussa.

Israelin pääministeri Ehud Olmert kommentoi tuoreeltaan, ettei maa aio ryhtyä nauhan johdosta neuvotteluihin Hamasin kanssa.

- Ääninauha on lisätodiste Hamasin julmuudesta, ja tämä asia otetaan esiin huippukokouksessa, Olmert sanoi viitaten tänään alkaneeseen Israelin, palestiinalaisten, Egyptin ja Jordanian tapaamiseen.

(MTV3-STT-DPA)

Lue myös:

    Uusimmat