Haluatko välttää krapulan? Syö tätä ennen juomista!

Voiko krapulan todella välttää syömällä? Asiantuntijan mukaan voi.

Krapulan ennaltaehkäisyyn ja hoitoon on olemassa monenlaisia niksejä, joista jotkut toimivat paremmin kuin toiset. Erään urbaanin legendan mukaan krapulan voisi ennaltaehkäistä syömällä muutaman lusikallisen rasvaista perunamuusia ennen juomista. Voiko tämä todella pitää paikkansa?

Asiantuntijoiden mukaan on ainakin järkevää välttää juomista täysin tyhjään vatsaan. Vatsassa oleva ruoka nimittäin hidastaa alkoholin imeytymistä kehoon. Maha-suolikanavan sairauksien hoitoon perehtyneen erikoislääkäri Nick Readin mukaan erityisesti rasvaisesta ruoasta voi olla apua krapulan ennaltaehkäisyssä.

– Kyse ei ole niinkään suojaavan kuoren muodostumisesta, vaan siitä, että rasvainen ruoka hidastaa vatsan tyhjenemistä siten, ettei juoma imeydy niin nopeasti sieltä pois. Tämä tarkoittaa sitä, että tulet humalaan hitaammin ja myös krapulasta voi tulla miedompi.

Lääkäri Readin mukaan joissain kulttuureissa onkin tapana juoda oliiviöljyä ennen alkoholin nauttimista krapulan ehkäisemiseksi. Perunamuusistakin voi Readin mukaan todella olla apua.

–Sama sääntö pätee perunamuusiin. Sen täytyy vain olla rasvaista muusia, Read muistuttaa.

Lähde: Daily Mail

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat