Mainos

Haluatko tietää oman tulevaisuutesi?

Useimmat meistä haluaisivat kernaasti tietää, mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Vuosisatojen kuluessa on keksitty monenlaisia menetelmiä tuntemattoman selvittämiseksi, muun muassa kortit, nopat, teenlehdet, käsiala, kuu, kristallit ja kädestä ennustaminen.

Kaikissa kulttuureissa on kautta historian ennustettu. Nimikkeet ovat vaihdelleet aikakauden ja kulttuurien mukaan, mutta yhteisöissä on ollut esimerkiksi näkijä, ennustaja, tietäjä, shamaani tai ylipappi, joka on neuvonut ja ohjannut muita. Ennusmerkkien näkemien ja tulkitseminen voi pohjautua vuosisatoja käytettyihin menetelmiin tai niiden muunnelmiin, joiden alkuperää on enää vaikea tunnistaa.

Astrologia on eräs vanhimmista ennustusmuodoista. Entisajan astrologit kirjasivat paljaalla silmällä näkemänsä taivaankannen liikkeet ja tutkivat aurinkokunnan kappaleiden ja maan tapahtumien suhdetta. Tähtitieteen yleisestä kehittymisestä huolimatta astrologia ei ole perustaltaan paljon muuttunut, esimerkiksi kaukoputkilla löydetyt uudet planeetat on lisätty joustavasti järjestelmään.

Astrologia voi olla tie itsetuntemukseen. Se voi kertoo ihmisen luonteenlaadusta ja tavasta, jolla hän todennäköisimmin käyttäytyy tietyssä tilanteessa. Täydellisimmän kuvan tarjoaa syntymäastrologia, joka ottaa huomioon syntymähetken planeettojen asemat ja keskinäiset suhteet.

Länsimainen ja itämainen astrologia eroavat toisistaan, esimerkiksi kiinalainen kalenteri pohjautuu kuukuukausiin, jotka eivät vastaa länsimaista kiinteää kalenterijärjestelmää. Kiinalaiset perustavat laskelmansa Pohjantähteen, kun taas länsimaissa käytetään eläinrataa.

Kortit kertovat kohtalon

Helposti ja tehokkaasti tulevaisuutta on katsottu korteista, joko tavallisista pelikorteista tai tarot-korteista. Varhaisimmat kirjalliset viittaukset pelikortteihin ovat 1300-luvun lopulta, jolloin kortinpeluu kiellettiin.

Korttien perussymboliikka on kestänyt vuosisatojen vaihtumiset: tavallisten pelikorttien jokaiseen maahan liittyy jokin elämänalue: risti viittaa käytännön asioihin, ruutu raha-asioihin, maineeseen ja vaikutusvaltaan, hertta tunneasioihin, ja padan avainsana on ”haaste”. Kortteja tulkitaan kuvioina tai pöytinä, valinnan mahdollisuuksia on paljon, ja jokainen kortti tulkitaan muun muassa sen sijainnin, viereisten ja vastakkaisten korttien suhteen.

Täydellinen tarot-pakka sisältää 78 korttia, jotka jaetaan suurten ja pienten salaisuuksien kortteihin. Jälkimmäiset kertovat muun muassa suurista muutoksista, muut osoittavat sen, mihin muutokset liittyvät. Harrastajien mukaan tarot-kortit eivät valehtele koskaan, mutta ne voidaan tulkita väärin.

Kupista katsoo tulevaisuus

Kaukoidässä teetä on juotu jo tuhansia vuosia ja Euroopassakin jo 1400-luvulta lähtien. Kallista ylellisyysainetta säilytettiin ensin lukkojen takana, kunnes siitä ajan mittaan tuli kaiken kansan nautintoaine. Teelehdistä jäi kupin pohjalle sakkaa, jota silmät siristellen alettiin tulkita. Mikä estää käyttämästä teepussiakaan: riko pussi ja varista tee kuppiin ennen veden kaatamista.

Harjoitus tekee mestarin: heilauta kuppia kolmesti itseesi päin, keikauta kuppi nopeasti ylösalaisin alustalle valuttaaksesi loput nesteet pois, käännä kuppi oikein päin ja aloita tulkinta. Reunan lähellä olevat kuviot kertovat pikaisista tapahtumista ja pohjalla olevat tulevaisuudesta. Ennustaminen on helpompaa vihreästä teestä, koska sillä on isommat lehdet kuin muilla lajeilla.

Tulevaisuuteen on katsottu myös heijastavien pintojen avulla. Ehkä ensimmäiset kurkistukset on tehty katsomalla lätäkköön, johon pilvet, tähdet ja kuu loivat kuvioita, valoja ja varjoja. Kristallipallo, tai nykyään usein halvempi lasipallo, on varsin klassinen apuväline, mutta jotkut selvänäkijät käyttävät vanhoja hopeapeilejä tai messinki-, kupari- tai pronssilevyä. Toiset näkevät todellisia kuvia, toiset tulkittavia symboleja, mutta kaikille tämä menetelmä ei sovi monista yrityksistä huolimatta.

Avaruuslennoista huolimatta kuu on säilyttänyt vetovoimansa, sillä sen pimeä puoli on edelleen verhoutunut salaperäisyyden huntuun. Kuu kuvastaa alitajuntaa ja ihmisen sisimpää. Uusi kuu ja täysikuu ovat ennustamisessa merkityksellisempiä kuin muut vaiheet, ja kuunpimennys vahvistaa niitä entisestään.

Käsi paljastaa luonteen

Kirologia analysoi ihmistä kädestä, kiromantia ennustaa kädestä

Kädestä katsotaan ihmisen luonne, kyvyt ja lahjat, terveys, asema ja voimavarat. Vasen käsi kertoo perinnöllisistä lahjoista ja oikea osoittaa, miten pitkälle taipumuksia on kehitetty. Ennustamisessa voidaan tutkia käden muotoa, kämmenen viivoja tai kämmenen ja sormien ihokuvioita.

Esimerkiksi käsityyppejä on neliömäinen ja kartiomainen. Tyypittelyssä ei ole salaisia sääntöjä tai mystiikkaa, joten tässä pärjää omalla huomiokyvyllä. Kartiomaisen käden ihmisten uskotaan olevan parhaimmillaan seurassa, he ovat juhlien ilopillereitä ja saavat muihin ihmisiin vauhtia. He arvostavat elämän mukavuuksia, mutta sitkeyttä ja keskittymiskykyä heillä ei ole. Neliömäinen käsi kuvaa sovinnaisuutta, itseluottamusta ja käytännöllisyyttä, joka delegoi ja järjestelee asiat järkevästi.

Kämmenen viivoista tunnetuin lienee elämän viiva, jota pidetään elinvoiman ja elämänhalun mittarina. Viivan pituudesta ei voi ennustaa elämän mittaa, joistakin käsistä se puuttuu kokonaan. Sydämen ja pään viivat ovat muita tärkeitä tarkkailukohteita: ensimmäisen puuttumisen uskotaan kertovan tunteettomuudesta tai heikosta verenkiertojärjestelmästä, jälkimmäisen puuttuminen taas viittaa keskittymiskyvyttömyyteen.

Teksti: Pirjo-Margit Lehtinen

Kirjallisuutta: Suuri ennustuskirja, 1995. Gummerus.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.