Haluatko tietää jo etukäteen mitä Apple tänään julkistaa? Luultavasti nämä laitteet

Teknologiarintamalla on mielenkiintoista, että yritysten laitejulkistustilaisuuksissa kaikki tuntuvat jo etukäteen tietävän melko tarkasti mitä yhtiö aikoo esitellä.

Näin näyttäisi olevan myös Applen tänään järjestettävän julkistustilaisuuden tapauksessa. Teknologiasivustot tietävät jo tarkkaan minkälaisia julkistuksia Applelta on illalla odotettavissa.

Apple on jo viitenä vuotena peräkkäin järjestänyt syyskuussa tapahtuman, jossa se esittelee uutuustuotteitaan.

The Verge ennakoi, että tänään järjestävästä tilaisuudesta on tulossa iso tapaus.

Yhtiön odotetaan esittelevän illalla ainakin päivitetyt iPhone 6S ja 6S Plus -kännykät, uuden Apple TV -boksin ja kenties uusia/uudistettuja iPad-tabletteja.

Esiteltävien iPhone-mallien uskotaan näyttävän pitkälti nykyisten mallien kaltaisilta, mutta niihin on tehty parannuksia. Suurimpana uutena ominaisuutena kännyköissä uskotaan olevan ForceTouch -ominaisuus, joka tunnistaa kosketuksesta painalluksen voimakkuuden eri toimintoja varten. Ominaisuus saatetaan lanseerata myös 3D Touch Display -nimellä.

Apple TV -boksin uskotaan esittäytyvän paljon aiempaa tehokkaampana. Uutuutena Apple TV:n uskotaan hyödyntävän App Store -sovelluskauppaa. Täten laitteeseen saataisiin mm. uusia videopalveluja ja pelejä. Laitteessa uskotaan olevan käytössä myös Siri-ääniapuri ja helpommat hakutoiminnot sekä kosketusalustalla varustettu uudistettu kaukosäädin. Kaukosäädin saattaa tomia jopa peliohjaimena.

Applen uskotaan myös kehittäneen suuremmalla 12,9-tuumaisella näytöllä varustettua iPad Pro -tablettia. Tosin ei ole tiedossa aikooko yhtiö esitellä laitteen illalla. Tabletin rinnalle saattaa tulla myös erillinen kosketusnäyttökynä. Myös iPad Pro -tabletin näytössä saattaa olla käytössä yllä mainittu Force Touch -ominaisuus.

Julkistusten mukana saattaa olla myös iPad mini 4 -tabletti.

Applen uskotaan kertovan tilaisuudessa myös milloin uusi iOS 9 -käyttöjärjestelmä tulee jakoon.

Illalla saadaan tietää, miten hyvin odotukset ja ennakkoon vuotaneet tiedot laitteista pitävät paikkansa.

Applen tilaisuus käynnistyy illalla klo 20 Suomen aikaa. MTV Uutiset seuraa tilaisuutta sivuillaan.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja