Haluatko tehdä vaikutuksen vastakkaiseen sukupuoleen? Nämä ovat naisen viisi tärkeintä asustetta!

Jokainen nainen tietää, että arkisenkin lookin saa helposti näyttämään tyylikkäältä pienillä eleillä, kuten näyttävillä asusteilla. Mitkä viisi asustetta herättävät varmasti huomiota? Lue listaus!

Juhlatilaisuuksiin ja esimerkiksi pikkujouluihin kannattaa panostaa yksinkertaisiin, mutta näyttäviin asusteisiin. Naiset tietävät kyllä, millainen asu sekä mitkä asusteet kiinnittävät varmasti huomiota. Lue vinkit ja inspiroidu!

1. Sling-back -kengät

Takaa avonaiset, remmillä kiinnitettävät sling-back -korkokengät saavat jalkasi näyttämään samalla seksikkäiltä että klassinen kauniilta. Korokepohja-avokkaiden myötä saat vielä salakavalasti lisäpituutta.

Panosta kenkiin, jotka tuntuvat hyvältä, eivätkä sisällä turhia krumeluureja. Jotta jaksaisit kipittää pidempään korkokengissä, suosi alle seitsemän senttimetriä korkeita korkoja. Panosta myös materiaaliin: silkkikangaskengät tahriintuvat helposti, mokkakangasta on haasteellisesta saada pysymään siistinä. Turvallinen ja kestävä materiaali on tunnetusti nahka.

Toinen suosittu, mutta vähän vaarallisempi tapaus ovat piikkikorkokengät, jotka sopivat lähes jokaiselle naiselle jalka- tai vartalotyypistä riippumatta. Ne saavat naisen kuin naisen näyttämään pidemmältä ja hoikemmalta. Ainoa haittapuoli on, etteivät ne ole kovinkaan mukavat jalassa.

Lue myös:

2. Clutch-laukku

Clutch-laukut eli pikkulaukut ovat rantautuneet ryminällä myös Suomeen: pikkulaukku ilman hihnaa takaa elegantin lookin juhlatilaisuuksissa. Clutch-laukku saa olla koruommeltu tai muutoin koristeellinen: rokimpi nainen saa myös valita laukun, jossa on niittejä (tosin tyylikkäästi). Musta on varma valinta, koska musta laukku yhdistettynä mustiin korkokenkiin on aina tyylikäs yhdistelmä ja musta clutch-laukku sopii aina virallisempiin tapahtumiin.

Jos haluat värikkäämmän clutch-laukun, varmista että joko kenkäsi tai korusi jollain tapaa sointuvat yhteen. Jos ei, sinulla on hyvä syy ostaa lisää koruja!

3. Asialliset korut

Aidot tai ainakin aidonoloiset korut kuuluvat naisen juhla-asuun, mutta myös tyylikkääseen lookiin. Juhlallisissa tilaisuuksissa suosi aitoja kulta-, pronssi- tai hopeakoruja tai strassikoruja: korun tulee myötäillä pääntien muotoa. Jos kutsussa lukee pukukoodin olevan tumma puku, silloin tulisi suosia arvo- ja fantasiakoruja kuten strassi- ja lasikoruja.

Hauskat muovikorut tai tilpehöörikorut sopivat edustamaan omaa asennetta ja mielikuvitusta, mutta ikävä kyllä ne eivät sovi juhlallisempaan illanviettoon tai tahdikkaammalle työpaikalle.

Timantit ovat naisen parhaimmat ystävät, se tiedetään. Onneksi tänä päivänä timanteilla on kerskailla tai näytetä omaa arvovaltaa. Ainakaan timanttien suhteen ei päde sanonta: "Mitä isompi, sen parempi." Hyvä vinkki onkin, ettei naisen tulisi käyttää koruja, joissa on liian isoja kiviä tai timantteja. Suosi kiviä, jotka ovat yhtä pienempiä kuin lyijykynän pyyhekumin pää.

Jos aidot timantit tuntuvat liian kalliilta kukkarollesi, voit käyttää myös tekokivellisiä koruja. Vaikka tekokiviä harvoin yhdistetäänkään kullan kaltaisen jalometalliin, voivat ne silti olla näyttäviä vaikkapa trendikkääseen muotoiluun yhdistettyinä. Tekokiviä käyttäessä kannattaa pitää mielessä: mitä vähemmän, sen parempi, tai vaihtoehtoisesti: jos kannat epäaitoa, älä jätä sitä epäselväksi. Näyttävät strassikäädyt esimerkiksi usein ovat tekokivistä valmistettuja – ainakin meillä normaalituloisilla.

Testaa itsesi: Mikä jalokivi olet?

4. Saumasukat

Klassiset ja sitäkin seksikkäämmät saumasukat ovat rohkean naisen valinta. Saumasukat ja -sukkahousut korostavat säären pituutta ja tekevät olemuksestasi ryhdikkään. Nykyään saumasukkahousuissa voi olla yksityiskohtana timanttikuvioita, tyylikästä graafisuutta ja naisellisia rusetteja.

Saumasukat kiinnitettyinä sukkanauhaliiveihin tekevät olosi varmasti seksikkääksi! Rintaliivien ja alushousujen kanssa samaa sarjaa olevalla sukkanauhaliivillä viimeistelee juhlatyylin kepeästi tai tuo arkeen piristystä. Sukkanauhaliivien tulisi olla kestävät käytössä, mutta mukavat ja napakat yllä.

Pistä siis saumasukat jalkaan: uskalla laittaa esimerkiksi polvipituinen kynähame, kauniit korkokengät sekä saumasukat – asusi kerää varmasti katseita.

Tiesitkö: jos naisilla ei ollut ennen varaa saumasukkiin, he saattoivat piirtää saumat esimerkiksi meikkikynällä, värjäten ihon tummemmaksi teellä.

5. Klassinen trenssitakki

Pitkä trenssitakki tekee asiallisesta, mutta elegantista lookista viimeistellyn. Neutraalin värinen trenssitakki takaa sen, että voit panostaa muiden asusteiden väreihin.

Puolipitkät trenssitakit sopivat parhaiten pitkille ja hoikille naisvartaloille, joille sopii hyvin polvi- ja reisipituinen takki, joissa on yksityiskohtia kuten isoja nappeja edustalla. Trenssitakit sopivat myös päärynävartaloille, joille suositellaan laskeutuvia kankaita ja yksivärisiä takkeja.

Talven tullessa kannattaa panostaa hyvin istuvaan talvitakkiin: vyö luo mielikuvan kauniista uumasta ja tiimalasivartalosta.


*Ja vielä arkinen, mutta sitäkin mainiompi vinkki:

Kantokassi

Tyylikäs kantokassi ei ainoastaan ole kätevä, vaan myös eettinen valinta. Jos haluat tyylikkäämmän kantokassin, valitse vahvasta materiaalista, kuten nahasta tehty kassi; veltto pussukka näyttää suttuiselta.

Kantokassi on usein isokokoinen, joten sinne mahtuu esimerkiksi liikunta- tai salivaatteet, kannettava tietokone – kantokassi on myös kätevä kauppakassi! Neutraalit värit, kuten musta ja ruskea ovat varmoja – ja tyylikkäitä – valintoja.


Viikon AVA-aiheena on syksyn muodikkain asuste! Löytyykö sinulta upea laukku, hattu tai huivi, jolla piristät asuasi? Pistätkö jalkaasi näyttävät kengät tai koristeletko asusi koruin?Lähetä meille kuva syksyn must-asusteestasi täällä!

AVAlla tiistaisin klo 20!

AVAlla 12. marraskuuta klo 21 alkaen.

Lue myös:


AVA

Osittainen lähde: Belladallas.com

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja