Haluatko suhteen kestävän? Tutkimus paljastaa sopivan ikäeron!

Usein sanotaan, että rakkaus sokea. Tuoreen tutkimuksen mukaan rakkaus ei kuitenkaan kovinkaan helposti kestä, jos pariskunnalla on paljon ikäeroa.

Tuoreessa tutkimuksessa tutkittiin avioeron todennäköisyyttä eri tekijöihin sidottuna. Yhdysvaltalaiseen tutkimukseen otti osaa 3 000 henkilöä.

Iso ikäero lisää avioeron riskiä

Tutkimuksessa selvisi, että jos ikäeroa on noin vuosi, niin todennäköisyys avioeroon on vain 3 prosenttia. Jos ikäeroa on taas noin viisi vuotta, niin todennäköisyys avioeroon oli jo 18 prosenttia.

Kymmenen vuoden ikäero lisää avioeron mahdollisuutta jo melko paljon, sillä todennäköisyys teiden eroamiseen oli 39 prosenttia. Jos ikäeroa on yli 20 vuotta, niin todennäköisyys eroon on jopa 95 prosenttia.

Jos haluaa suhteensa kestävän, niin kannattaa valita kumppanikseen henkilö, joka on melkein samanikäinen.

Lapset vaikuttavat eron mahdollisuuteen

Ikäeron lisäksi myös muut tekijät voivat vaikuttaa avioeroon. Tutkimuksessa selvisi nimittäin, että lapsiperheiden avioliitto oli kestävämpi kuin sellaisen parin avioliitto, joilla ei ollut lainkaan lapsia.

Kuinka kauan suhde on jo kestänyt?

Tutkimuksessa huomattiin myös se, että avioeron mahdollisuus pieneni, jos suhde on kestänyt jo yli kaksi vuotta. Mitä pidempää suhde on jo kestänyt, niin sitä epätodennäköisemmäksi ero tulee. Jos suhde on nimittäin kestänyt yli 10 vuotta, niin ero oli jopa 94 prosenttia epätodennäköisempi.

Lue myös:

    Uusimmat