Haluatko rikastua? Tee nämä asiat toisin kuin nyt!

Vaurastuminen ja uralla menestyminen voi vaikuttaa satunnaiselta ulkopuolisen silmin, mutta todellisuudessa niiden takana on paitsi kovaa työtä, myös muutoksia ajattelussa ja rahankäytössä. 

Secrets of the Millionare Mind -kirjan kirjoittanut Harv Eker kertoo Business Insider -lehdessä että rikastuminen on kenen tahansa opittavissa oleva taito samalla tapaa kuin pianon soitto tai golfin pelaaminen. Sitä on harjoiteltava, minkä lisäksi on tehtävä muutamia asioita tietoisesti toisin. 

1. Vietä aikaa ihailemiesi ihmisten kanssa

Ystävät ja perhe ovat tärkeitä, mutta vietä heidän lisäkseen aikaa myös sellaisten ihmisten kanssa, joita ihailet ammatillisesti. Heiltä saat inspiraatiota ja oppeja elämääsi. 

2. Hanki lisätyö

Jos haluat ansaita lisää, yksinkertainen vastaus on tietysti tedä enemmän töitä. Sen lisäksi että saat enemmän rahaa, opit uutta ja tapaat enemmän uraasi eteenpäin vieviä ihmisiä. 

3. Lue, lue, lue...

Vaurastuneet ja urallaan menestyneet ihmiset opiskelevat jatkuvasti: he lukevat sijoitusoppaita, ammattikirjallisuutta ja muita tietokirjoja. 

– Kävele kenen tahansa rikastuneen kotiin ja näet ensimmäiseksi suuren kirjahyllyn täynnä kirjoja, kertoo yli tuhatta rikasta ihmistä haastatellut Steve Siebold kirjassaan How Rich People Think.

Esimerkiksi Warren Buffet, joka on yksi maailman menestyneimmistä sijoittajista, kertoo lukevansa 80 prosenttia ajastaan. 

4. Opi hyväksymään epävarmuus

Vakituinen työpaikka ja säännöllinen palkkatulo tuovat varmuutta elämään, mutta ne myös määrittävät ajankäyttöäsi huomattavasti. Siksi vaurastuneet ja menestyneet ihmiset ovat usein ihmisiä, jotka pystyvät elämään epävarmuudessa. 

Epävarma olotila voi tarkoittaa myös omalle epämukavuusalueelle astumista. Se, jos mikä opettaa uutta ja vie elämässä eteenpäin. 

5. Opettele laittamaan rahasi töihin

On hyvä säästää itselleen puskurirahasto, joka auttaa selviämään mahdollisten vaikeuksien, kuten työttömyyden tai sairauden iskiessä. Yleensä puskurirahastoksi suositellaan 6–12 kuukauden menoja vastaavaa summaa. 

Tämän jälkeen raha kannattaa kuitenkin opetella sijoittamaan esimerkiksi osakkeisiin, rahastoihin tai vaikkapa yrityksen perustamiseen. Suuria summia ei kannata makuuttaa tilillä, sillä silloin varasi joutuvat vain inflaation syötäväksi. 

Miljonäärit sijoittavat keskimäärin 20 prosenttia jokaisesta tulostaan vuosittain. Vaikka olisit pienempituloinen, kannattaa tästä ottaa oppia. 

Kuitenkin ennen kuin lähdet soitellen sijoittamaan säästä itsellesi varakassa ja opiskele samalla sijoittamista, jotta tiedät mitä olet tekemässä. 

6. Herää aikaisemmin

Elämme yhteiskunnassa, jossa aikaisin herääminen on hyve, minkä vuoksi se vaikuttaa myös menestykseen. Kun heräät aikaisin, sinulla on rauhallista aikaa ja energiaa vastata sähköposteihin, kuntoilla tai vaikkapa meditoida ja sen ansiosta voit paremmin ja saat enemmän aikaan. 

7. Aseta itsellesi tavoitteita ja visualisoi niiden saavuttaminen

Aseta tavoitteita ja tee selkeä suunnitelma siitä, miten pääset tavoitteeseesi. Kannattaa myös visualisoida etukäteen hetkeä, jolloin saavutat tavoitteesi. 

Vaurastuminen ei vain tapahdu, vaan sen eteen on tehtävä töitä.

– Suurin yksittäinen syy miksi ihmiset eivät saa haluamaansa on se, että he eivät tiedä mitä he haluavat. Rikastuneilla sen sijaan on selkeä suunnitelma, Eker kertoo Business Insider -lehdelle. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja